Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Κοκορετσάκια στον φούρνο με αρωματικά


Κοκορετσάκια στον φούρνο με αρωματικά
Υλικά για 6 άτομα
Προετοιμασία 2 ώρες και 30 λεπτά
Αναμονή 1 βράδυ και 30 λεπτά
Μαγείρεμα 40 λεπτά

Υλικά
  • 1 συκωταριά αρνίσια (1 1/2 κιλό περίπου)
  • εντεράκια από 2 μικρά αρνιά
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • αρκετό δυόσμο και θυμάρι φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • αλάτι χοντρό, πιπέρι φρεσκοκοπανισμένο
Για πασπάλισμα
  • ρίγανη, θυμάρι και άφθονο αλατοπίπερο

    Eκτέλεση

    Μαρινάρουμε αποβραδίς τη συκωταριά. Την πλένουμε πολύ καλά, την κόβουμε σε μεγάλους κύβους και τη μεταφέρουμε σε λεκάνη. Προσθέτουμε το λάδι, τη ρίγανη, το θυμάρι, τον δυόσμο, το δεντρολίβανο και αρκετό αλατοπίπερο κι ανακατεύουμε πολύ καλά.
    Αφήνουμε τη συκωταριά στο ψυγείο  καλά σκεπασμένη για όλο το βράδυ, έτσι ώστε να μαριναριστεί καλά. Πλένουμε τα εντεράκια πολύ καλά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Την επομένη, περνάμε σε μικρή μεταλλική σούβλα κομμάτια από διάφορα εντόσθια, πολύ σφικτά, ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους.Αρχίζουμε το τύλιγμα:
  • Περνάμε τη μία άκρη από τα έντερα σε κάθε σούβλα και δένουμε κόμπο. Τυλίγουμε σφικτά τα εντόσθια της συκωταριάς. Οταν φτάσουμε στην άλλη άκρη ξαναγυρίζουμε από την αρχή και επαναλαμβάνουμε το τύλιγμα για άλλη μία φορά τουλάχιστον. Κόβουμε το έντερο και το δένουμε πάλι σε σφικτό κόμπο. Στερεώνουμε τα κοκορετσάκια όρθια για μισή ώρα περίπου σε ένα ταψί ώστε να στραγγίσουν.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC. Βάζουμε τα κοκορετσάκια σε ταψί με σχάρα και τα ψήνουμε. Ανεβάζουμε το ταψάκι και ψήνουμε στο γκριλ για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Τα βγάζουμε και τα πασπαλίζουμε αμέσως με μπόλικο αλατοπίπερο, ρίγανη και θυμάρι ανακατεμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου