
Καλή απόλαυση !
Υλικα
100γρ. κακάο
2 1/2φλ. ζάχαρη
1 ποτήρι αλεύρι
1 λίτρο γάλα
125γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
100γρ. σαβαγιάρ
λίγο λικέρ
σαντιγί
Εκτέλεση
Σε σιγανή φωτιά βάλε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη, το γάλα, το κακάο, την κουβερτούρα και το αλεύρι και ανακάτεψε συνέχεια μέχρι να πήξει το μείγμα. Θα σου πρότεινα το γάλα να το βάζεις με δώσεις καθώς προσθέτεις το αλεύρι για να σε διευκολύνει περισσότερο στο ανακάτεμα
Αφού το μείγμα σου είναι έτοιμο και έχει πήξει πρόσθεσε το λικέρ. Όποιο προτιμάς εσύ. Αν πάλι δε θέλεις μπορείς να το παραλείψεις- αν και δίνει φοβερή ένταση στη γεύση. Άσε την κρέμα να κρυώσει λίγο και πάρε τα σαβαγιάρ και σπάσε τα σε κομματάκια σε ένα μικρό πυρέξ (περίπου 30εκ.). Ρίξε από πάνω την κρέμα και βάλε το πυρέξ στο ψυγείο και άφησε το να κρυώσει τουλάχιστον για ένα 24ωρο.
Τέλος, ήρθε η ώρα για να το στολίσεις με σαντιγί. Κάνε τουφίτσες, τουφίτσες κατά μήκος του πυρέξ. Εγώ πέρα από σαντιγί βάζω και νιφάδες σοκολάτας για να το κάνω ακόμα πιο νόστιμο και σοκολατένιο. Σέρβιρε σε μπολάκι!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου