Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Πανεύκολο κέικ με κρέμα

Ένα πρωτότυπο και ταυτόχρονα πολύ γευστικό κέικ με κρέμα για να συνοδεύσετε τον καφέ σας, ή να το απολαύσετε ακόμα και σαν επιδόρπιο!


Για την κρέμα θα χρειαστείτε

500 ml ‏γάλα
1 ‏αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. ‏ζάχαρη
60 γρ. ‏αλεύρι
1 ‏λεμόνι (το ξύσμα του μόνο)
4 τεμάχια ‏βανίλια σε σκόνη
Εκτέλεση

Πρώτα ετοιμάζετε την κρέμα.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το γάλα και το ξύσμα λεμονιού σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αυγό, ρίχνουμε και λίγο από το ζεσταμένο γάλα και ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί.
Αυτό το μείγμα τώρα το ρίχνετε στο κατσαρολάκι με το γάλα, που έχετε ήδη σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια για να πήξει. Χρειάζονται περίπου 8 λεπτά.
Βάζετε την κρέμα σε γυάλινο μπολ για να κρυώσει γρηγορότερα και βάζετε από πάνω του μεμβράνη να ακουμπά πάνω στην κρέμα προκειμένου να μη σας κάνει από πάνω κρούστα.
Τώρα ετοιμάζετε τη βάση για το κέικ.

Βάζετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με τα αυγά και χτυπάτε για λίγο με το μίξερ.
Προσθέτετε το ξύσμα, τη βανίλια, το λάδι, το αλεύρι που το έχετε κοσκινίσει μαζί με το μπέικιν, το αλάτι και τέλος το γάλα.
Ανακατεύετε λίγο ακόμα με το μίξερ και το ρίχνετε σε ταψί μεσαίου μεγέθους (π.χ. 30 επί 35 εκατοστά), αφού πρώτα έχετε βάλει μια λαδόκολλα που θα πιάνει και τα τοιχώματα του ταψιού και την οποία έχετε βουτυρώσει ελαφρά και αλευρώσει.
Στη συνέχεια παίρνετε την κρύα κρέμα και βάζετε με ένα κουτάλι επάνω στη ζύμη που έχετε βάλει στο ταψί.

Ψήνετε στους 160 με 170 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα. Ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε. Για να βεβαιωθείτε, θα κάνετε το τεστ με την οδοντογλυφίδα όπως κάνετε στα απλά κέικ.
Αφού κρυώσει, ρίχνετε από επάνω άχνη και είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
κέικ με κρέμα

Συνταγή για κέικ με κρέμα
Πηγή: thessmama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου