Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Σπιτικό ψωμί τσιαπάτα

Σπιτικό ψωμί τσιαπάτα


Υλικά
1 κιλό αλεύρι
650 γρ νερό
20 γρ μαγιά νωπή
20 γρ αλάτι
50 γρ ελαιόλαδο
Οδηγίες
49 Minutes

Βάζετε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα ζυμώνετε με το ειδικό εξάρτημα για δεκα λεπτα.

Αφού γίνει η ζύμη την παίρνουμε με λαδωμένο χέρι και την τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια Πασπαλίζουμε και απο πάνω με αλεύρι και την χωρίζουμε σε τεσσερα κομμάτια. Δεν τη ξαναζυμώνουμε.

Ενώνουμε τα δυο κομμάτια μαζί σαν πλεξούδα και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Αφήνουμε μία ώρα σε ζεστό φουρνο (50οC) να φουσκώσει.

Μολις φουσκώσει ανάβουμε στους διακοσιους βαθμούς και ψήνουμε για σαράντα λεπτά σε αντιστάσεις.

1 σχόλιο:

  1. AUTO DEN EINAI TSIBATA EXW AGORASH APO POLLA ARTOPOIEIA ITALIKA TSIABATA KAMIA SUGRISH KAI H SUDAGH DEN EINAI GIA GIABATA MALLON PREPEI NA TO PSAKSETE LIGO NOMIZO

    ΑπάντησηΔιαγραφή