Πολυ νοστιμη κ πρωτοτυπη ιδεα. Εγω χρησιμοποιησα σφολιατα,γαλοπουλα κ μοτσαρελα.
Υλικά
1 δεντράκι
Ζύμη:
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ νερό
1 κ. γλ. αλάτι
1 κουταλιά της σούπας λάδι
10 γραμμάρια μαγιά {1,5 φακελάκι }
Εναλλακτικά 2 φύλλα σφολιάτα
Για τη γέμιση:
σάλτσα ντομάτας για πίτσα ή σπιτική
4-5 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
5 φέτες κασέρι
πιπεριά σε λωρίδες
4 κουταλάκια του γλυκού πέστο βασιλικού
1/2 φλ. χοντροτριμμένο τυρί
ρίγανη
Οδηγίες
Για τη ζύμη ακολουθούμε τα εξής:ενώνουμε αλεύρι σε μπολ, προσθέτουμε το αλάτι, τη μαγιά διαλυμένη σε λίγο ζεστό νερό.Ρίχνουμε και το υπόλοιπο νερό, το λάδι, τέλος, λίγο αλάτι,ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε αφράτο,μαλακό ζυμάρι.
Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για περίπου 30' ΄εως 1 ώρα να φουσκώσει, να διπλασιαστεί σε όγκο.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη, ανοίγουμε με τον πλάστη το ένα μέρος της ζύμης, δίνουμε το σχήμα του δέντρου, ή κόβουμε με μαχαιράκι σε τρίγωνο και σχηματίζουμε τον κορμό
Απλώνουμε μια μικρή ποσότητα σάλτσα,πιπεριές, απάνω βάζουμε το ζαμπόν, τυρί και πέστο.Τέλος πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και ρίγανη.
Σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι της ζύμης που έχουμε κόψει σε σχήμα δέντρου,κλείνουμε ελαφρά τις άκρες και χαράζουμε τα κλαδιά.Γυρίζουμε τα κλαδιά του δέντρου 3-4 φορές,σκεπάζουμε αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά το ζυμαράκι μας να ξεκουραστεί.
Ψήνουμε στους 200° για περίπου 30 λεπτά περίπου να ροδίσει.
Εναλλακτικά ανοίγουμε τα φύλλα της σφολιάτας ένα ένα τα κόβουμε σε τρίγωνο αφήνοντας πάντα στο τέλος ένα μικρό κομματάκι για τον κορμό,βάζουμε την γέμιση με τον ίδ
Υλικά
1 δεντράκι
Ζύμη:
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ νερό
1 κ. γλ. αλάτι
1 κουταλιά της σούπας λάδι
10 γραμμάρια μαγιά {1,5 φακελάκι }
Εναλλακτικά 2 φύλλα σφολιάτα
Για τη γέμιση:
σάλτσα ντομάτας για πίτσα ή σπιτική
4-5 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
5 φέτες κασέρι
πιπεριά σε λωρίδες
4 κουταλάκια του γλυκού πέστο βασιλικού
1/2 φλ. χοντροτριμμένο τυρί
ρίγανη
Οδηγίες
Για τη ζύμη ακολουθούμε τα εξής:ενώνουμε αλεύρι σε μπολ, προσθέτουμε το αλάτι, τη μαγιά διαλυμένη σε λίγο ζεστό νερό.Ρίχνουμε και το υπόλοιπο νερό, το λάδι, τέλος, λίγο αλάτι,ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε αφράτο,μαλακό ζυμάρι.
Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για περίπου 30' ΄εως 1 ώρα να φουσκώσει, να διπλασιαστεί σε όγκο.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη, ανοίγουμε με τον πλάστη το ένα μέρος της ζύμης, δίνουμε το σχήμα του δέντρου, ή κόβουμε με μαχαιράκι σε τρίγωνο και σχηματίζουμε τον κορμό
Απλώνουμε μια μικρή ποσότητα σάλτσα,πιπεριές, απάνω βάζουμε το ζαμπόν, τυρί και πέστο.Τέλος πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και ρίγανη.
Σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι της ζύμης που έχουμε κόψει σε σχήμα δέντρου,κλείνουμε ελαφρά τις άκρες και χαράζουμε τα κλαδιά.Γυρίζουμε τα κλαδιά του δέντρου 3-4 φορές,σκεπάζουμε αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά το ζυμαράκι μας να ξεκουραστεί.
Ψήνουμε στους 200° για περίπου 30 λεπτά περίπου να ροδίσει.
Εναλλακτικά ανοίγουμε τα φύλλα της σφολιάτας ένα ένα τα κόβουμε σε τρίγωνο αφήνοντας πάντα στο τέλος ένα μικρό κομματάκι για τον κορμό,βάζουμε την γέμιση με τον ίδ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου