Μια σοκολατόπιτα όνειρο! Τη βλέπετε και σας τρέχουν τα σάλια…
Σας έχουμε λοιπόν τη συνταγή παρακάτω για την πιο… παραδεισένια σοκολατόπιτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ!
Για τη σοκολατόπιτα θα χρειαστείτε
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα κακάο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα
1 κούπα γάλα
1/3 κούπας σπορέλαιο
1 αυγό μεγάλο
2 βανίλιες
λίγο αλάτι
Για το γλάσο θα χρειαστείτε
200 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. μέλι
Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μίξερ ολα τα υλικά να ανακατευτούν καλά.
Αδειάζετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί 26.εκ και ψήνετε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Για το γλάσο
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα,την κατεβάζετε απο τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια,το μέλι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει το γλάσο.
Περιχύνετε την σοκολατόπιτα με το γλάσο.
Σας έχουμε λοιπόν τη συνταγή παρακάτω για την πιο… παραδεισένια σοκολατόπιτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ!
Για τη σοκολατόπιτα θα χρειαστείτε
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα κακάο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα
1 κούπα γάλα
1/3 κούπας σπορέλαιο
1 αυγό μεγάλο
2 βανίλιες
λίγο αλάτι
Για το γλάσο θα χρειαστείτε
200 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. μέλι
Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μίξερ ολα τα υλικά να ανακατευτούν καλά.
Αδειάζετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί 26.εκ και ψήνετε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Για το γλάσο
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα,την κατεβάζετε απο τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια,το μέλι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει το γλάσο.
Περιχύνετε την σοκολατόπιτα με το γλάσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου