ΨΗΤΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ
ΥΛΙΚΑ
Για τη συνταγή
1 μικρή κίτρινη κολοκύθα ή ¼ μιας μεγάλης
2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
χοντρό θαλασσινό αλάτι
1 πρέζα γαρίφαλο σκόνη
1 πρέζα κανέλα σκόνη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο σκόνη
1 κουτ. σουπ. καστανή ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένετε καλά την κολοκύθα και τη στεγνώνετε. Με ένα κοφτερό μαχαίρι την κόβετε στη μέση. Με τη βοήθεια ενός μεγάλου κουταλιού αφαιρείτε τους σπόρους. Στη συνέχεια την ξεφλουδίζετε και την κόβετε σε φέτες πάχους 2 ½ εκατοστών.
2. Παίρνετε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα και στο κέντρο της τοποθετείτε τις φέτες της κολοκύθας. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με το αλάτι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά και την καστανή ζάχαρη και την τρίβετε να απλωθούν ομοιόμορφα στην επιφάνειά της τα καρυκεύματα. Τυλίγετε σφιχτά την λαδόκολλα και την κλείνετε με ένα κομμάτι σπάγκο.
3. Τοποθετείτε την λαδόκολλα με την κολοκύθα σε ένα ταψί και ψήνετε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 20 - 25 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήνετε την κολοκύθα να σταθεί για 5 λεπτά, ανοίγετε τη λαδόκολλα και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου