Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Επιτέλους και ένα κέικ καρότου με σοκολατένιο γλάσο!!!

Επιτέλους και ένα κέικ καρότου με σοκολατένιο γλάσο!!!


Yλικά
250γρ. καρότο
260γρ.αλεύρι
320γρ. ζάχαρη
4 αβγά (αν είναι πολύ μεγάλα βάζουμε 3)
200ml.καλαμποκέλαιο
1κ.σ. μπέικιν πάουντερ
μια πρέζα αλάτι

για το γλάσο σοκολάτας
2κ.σ. κακάο
4κ.σ. ζάχαρη
1κ.σ. βούτυρο
2κ.σ.γάλα

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα
Τα βάζουμε μαζί με τα υγρά υλικά στο μπολ του μπλέντερ
και τα χτυπάμε για λίγο.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε
να γίνει το μείγμα μας κρεμώδες.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά μια φόρμα 24 εκ.και
αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180
βαθμούς για 45 λεπτά περίπου,ανάλογα το φούρνο.
Κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας για να είμαστε
σίγουροι ότι έχει ψηθεί το κέικ.

Βγάζουμε και αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά
και αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο.
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε κατσαρολάκι σε
δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει.
Αφήνουμε το γλάσο να σταθεί 5 λεπτά και καλύπτουμε το κέικ.
Εξαιρετικό κέικ αφράτο και ζουμερό με υπέροχο γλάσο σοκολάτας ξεφεύγει
από τα κέικ καρότου με γλάσο κριμ τσιζ που ξέρουμε μέχρι τώρα……

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου