Cheesecake Φράουλας με Τσουρέκι Πολίτικο
Για ένα μεγάλο τετράγωνο πυρέξ χρησιμοποίησα τα ακόλουθα υλικά:
Για την βάση:
10 φέτες πάχους μισού εκατοστού,
από τσουρέκι,
1/2 φλιτζάνι σιρόπι από γλυκό κουταλιού
βύσσινο. (ή κάποιο άλλο σιρόπι
από κόκκινο γλυκό κουταλιού ή άλλου και κατά προτίμηση σπιτικού, καθώς
εκεί ξέρετε τι υλικά έχετε χρησιμοποιήσει και φυσικά χωρίς συντηρητικά).
Για την κρέμα φράουλας:
1 κουτάκι Morfat Creamy (καλά παγωμένη)
1 συσκευασία τυρί μασκαρπόνε (200 γραμ.)
1 μεγάλη συσκευασία τυρί Philadelfia (300 γραμ.)
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (180 γραμ).
1/2 φακελάκι ζελέ φράουλας διαλυμένο σε
μισό ποτήρι ζεστό νερό,
2 κουταλιές μαρμελάδα φράουλα,
του πυρέξ, χωρίς να αφήσω κενά. Τις σιρόπιασα με ένα-δυο κουταλάκια του
γλυκού από το σιρόπι βύσσινο και τις άφησα για λίγο στην άκρη.
Σε μεγάλο και βαθύ μπολ, χτύπησα αρχικά την Μόρφατ με την πούδρα ζάχαρης και μαστίχας.
Στη συνέχεια πρόσθεσα τα κρεμώδη τυριά μου και τελευταίο το γιαούρτι.
Σταδιακά ενσωμάτωσα στο μείγμα και το ζελέ της φράουλας και την μαρμελάδα.
Να επισημάνω πως χρησιμοποίησα μόνον το μισό φακελάκι του ζελέ σε μισό ποτήρι νερό, γιατί δεν ήθελα η κρέμα να βγει μετά το
πάγωμα μας πολύ σφιχτή και συμπαγής (όπως το ζελέ) απλώς να δέσει καλά.
Έστρωσα την κρέμα πάνω στην βάση τσουρεκιού και έβαλα το γλυκό στο ψυγείο για δύο ώρες να παγώσει. Κατόπιν μοίρασα σε όλη
του την επιφάνεια την μαρμελάδα φράουλας και την έστρωσα καλά. Και πάλι στο ψυγείο για τρεις ώρες... και έτοιμο προς
κατανάλωση!
Αρμονικά δεμένο και με έντονη την αγαπημένη γεύση της φράουλας, άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις σε όσους το δοκίμασαν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου