Γλυκό ψυγείου με 5 μόνο υλικά χωρίς ψήσιμο..
Υλικά:
14-16 μπισκότα σαβαγιάρ μεγάλα (Η ποσότητα των σαβαγιάρ ενδέχεται να αυξομειωθεί ανάλογα με το
μέγεθος τους, βάσει του αν θα τα προμηθευτείς έτοιμα ή αν θα τα φτιάξεις μόνος σου)
80 ml σιρόπι σοκολάτας ή λικέρ αρεσκείας σου
600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
160 γραμμάρια μερέντα φουντουκιού σε θερμοκρασία δωματίου
75 γραμμάρια καβουρδισμένα φουντούκια χοντροκομμένα
τριμμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Παίρνεις ένα ταψάκι διαστάσεων 20 * 20 εκατοστών και 5 εκατοστών βάθους και στρώνεις καλά μια
μεμβράνη.
Στρώνεις μια σειρά σαβαγιάρ, κόβοντας τις άκρες κάποιων εξ αυτών προκειμένου να χωρέσουν καλά και να
σχηματίσουν μια ενιαία βάση και τα πασπαλίζεις με το μισό λικέρ.
Χτυπάς τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί.
Προσθέτεις και τη μερέντα και χτυπάς για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και να έχεις μια
αφράτη κρέμα.
Απλώνεις το μισό μείγμα κρέμας πάνω στα σαβαγιάρ και το στρώνεις ομοιόμορφα.
Πασπαλίζεις με τα μισά χοντροκομμένα φουντούκια.
Από πάνω στρώνεις άλλη μια στρώση με σαβαγιάρ και περιχύνεις με το υπόλοιπο λικέρ.
Προσθέτεις άλλη μια στρώση με το υπόλοιπο μείγμα κρέμας, το σκεπάζεις με μεμβράνη και το βάζεις στο
ψυγείο να παγώσει καλά.
Τρίβεις τη σοκολάτα (μπορείς να παραλείψεις τη σοκολάτα και να γαρνίρεις μόνο με τα υπόλοιπα
φουντούκια), την αναμιγνύεις με τα υπόλοιπα χοντροκομμένα φουντούκια και πασπαλίζεις το γλυκό σου.
Υλικά:
14-16 μπισκότα σαβαγιάρ μεγάλα (Η ποσότητα των σαβαγιάρ ενδέχεται να αυξομειωθεί ανάλογα με το
μέγεθος τους, βάσει του αν θα τα προμηθευτείς έτοιμα ή αν θα τα φτιάξεις μόνος σου)
80 ml σιρόπι σοκολάτας ή λικέρ αρεσκείας σου
600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
160 γραμμάρια μερέντα φουντουκιού σε θερμοκρασία δωματίου
75 γραμμάρια καβουρδισμένα φουντούκια χοντροκομμένα
τριμμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Παίρνεις ένα ταψάκι διαστάσεων 20 * 20 εκατοστών και 5 εκατοστών βάθους και στρώνεις καλά μια
μεμβράνη.
Στρώνεις μια σειρά σαβαγιάρ, κόβοντας τις άκρες κάποιων εξ αυτών προκειμένου να χωρέσουν καλά και να
σχηματίσουν μια ενιαία βάση και τα πασπαλίζεις με το μισό λικέρ.
Χτυπάς τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί.
Προσθέτεις και τη μερέντα και χτυπάς για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και να έχεις μια
αφράτη κρέμα.
Απλώνεις το μισό μείγμα κρέμας πάνω στα σαβαγιάρ και το στρώνεις ομοιόμορφα.
Πασπαλίζεις με τα μισά χοντροκομμένα φουντούκια.
Από πάνω στρώνεις άλλη μια στρώση με σαβαγιάρ και περιχύνεις με το υπόλοιπο λικέρ.
Προσθέτεις άλλη μια στρώση με το υπόλοιπο μείγμα κρέμας, το σκεπάζεις με μεμβράνη και το βάζεις στο
ψυγείο να παγώσει καλά.
Τρίβεις τη σοκολάτα (μπορείς να παραλείψεις τη σοκολάτα και να γαρνίρεις μόνο με τα υπόλοιπα
φουντούκια), την αναμιγνύεις με τα υπόλοιπα χοντροκομμένα φουντούκια και πασπαλίζεις το γλυκό σου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου