Τυρόπιτα με χωριάτικο λουκάνικο και σφολιάτα..
Μια συνταγή για νόστιμη τυρόπιτα με χωριάτικο λουκάνικο και φύλλο σφολιάτας.
Υλικά :
- 1 πακέτο φύλλο σφολιάτα
- 1 χωριάτικο λουκάνικο
- 300 γρ. κατσικίσιο τυρί
- 100 γρ. σκληρή μυζήθρα τριμμένη
- 1 κρεμμύδι
- 1 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
- 25 γρ. βούτυρο
- Πιπέρι
- 3 αυγά
Οδηγίες :
Αφαιρούμε τη μεμβράνη από το λουκάνικο και το εσωτερικό του το κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια.
Σε τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι και το λουκάνικο μέχρι να ροδίσουν.
Σε μεγάλο μπωλ τρίβουμε τη φέτα, προσθέτουμε τριμμένη μυζήθρα, τα 2 αυγά, πιπέρι, το κρεμμύδι και το λουκάνικο που έχουμε σωτάρει και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Σε μια επιφάνεια βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και με τον πλάστη την ανοίγουμε. Το δεύτερο φύλλο που περιέχει η συσκευασία το φυλάμε στην κατάψυξη για επόμενη χρήση.
Απλώνουμε σε όλο το φύλλο τη γέμιση.
Τυλίγουμε σε ρολό κλείνοντας τις άκρες για να μην ξεχυλίσει η γέμιση στο ψήσιμο.
Σε μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε πολύ καλά το ταψάκι μας.
Βάζουμε στο ταψί την πίτα τυλίγοντάς την σε σχήμα σαλιγκαριού.
Αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό ελαφρά χτυπημένο.
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Μια συνταγή για νόστιμη τυρόπιτα με χωριάτικο λουκάνικο και φύλλο σφολιάτας.
Υλικά :
- 1 πακέτο φύλλο σφολιάτα
- 1 χωριάτικο λουκάνικο
- 300 γρ. κατσικίσιο τυρί
- 100 γρ. σκληρή μυζήθρα τριμμένη
- 1 κρεμμύδι
- 1 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
- 25 γρ. βούτυρο
- Πιπέρι
- 3 αυγά
Οδηγίες :
Αφαιρούμε τη μεμβράνη από το λουκάνικο και το εσωτερικό του το κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια.
Σε τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι και το λουκάνικο μέχρι να ροδίσουν.
Σε μεγάλο μπωλ τρίβουμε τη φέτα, προσθέτουμε τριμμένη μυζήθρα, τα 2 αυγά, πιπέρι, το κρεμμύδι και το λουκάνικο που έχουμε σωτάρει και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Σε μια επιφάνεια βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και με τον πλάστη την ανοίγουμε. Το δεύτερο φύλλο που περιέχει η συσκευασία το φυλάμε στην κατάψυξη για επόμενη χρήση.
Απλώνουμε σε όλο το φύλλο τη γέμιση.
Τυλίγουμε σε ρολό κλείνοντας τις άκρες για να μην ξεχυλίσει η γέμιση στο ψήσιμο.
Σε μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε πολύ καλά το ταψάκι μας.
Βάζουμε στο ταψί την πίτα τυλίγοντάς την σε σχήμα σαλιγκαριού.
Αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό ελαφρά χτυπημένο.
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου