Εύκολη τάρτα κολοκυθιού αλμυρή με τυρί φέτα..
Η τάρτα κολοκυθιού είναι μια επιλογή για αλμυρή τάρτα, που εσείς οι νοκοκυρές μπορείτε να κάνετε είτε ως ένα φαγητό που θα σας "λυσει" τα χέρια λόγω της ευκολίας του, είναι μια τάρτα που αν αλλάξουμε την αναλογία των τυριών, της φέτας ή του βουτύρου, μπορείτε να έχετε με χορταστική και λιχουδάτη μεσημεριανή, και όχι μόνο, οικογενειακή απόλαυση. Ο πιο εύκολος και ξεκούραστος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φύλλο πίτας. Το ίδιο κάνουμε και εδώ, επιλέγοντας εμείς το αν η τάρτα μας θα είναι χαμηλοθερμική ή υψηλοθερμική. Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε και αλλαγές στη συνταγή, αλλάζοντας το κολοκύθι με το σπανάκι, ανάλογα με το τι τραβάει η όρεξή σας. Είμαι βέβαιη πως και πάλι το σπιτικό τραπέζι θα σας επευφημεί . Καλή σας όρεξη!
Υλικά
3 μέτρια κολοκυθάκια
2 αυγά χτυπημένα
ξύσμα 1/2 λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο
1 αυγό χτυπημένο
200 γρ. ανθότυρο
200γρ.φέτα
2 κουταλιές γάλα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουτ. τριμμ.φρυγανιά
2-3 κουταλάκια άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
λίγος δυόσμος
κίτρινο τυρί τριμμένο για την επιφάνεια
Για το φύλλο:
αλεύρι όσο πάρει για να γίνει ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια
1 φλιτζ. τσαγιού νερό χλιαρό
1 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ.άνηθο ψιλοκομμένο
ελάχιστο ξίδι
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία
Ζύμη: Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το αλέυρι, το νερό, το ελαιόλαδο, τον άνηθο, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και ζυμώνουμε τα υλικά. Κάνουμε τη ζύμη μία μπάλα, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμη, αλευρώνουμε μία επιφάνεια ανοίγουμε ένα φύλλο και το τοποθετούμε σε μία βουτυρωμένη ταρτιέρα. Καλύποτουμε καλά όλη τον πάτο της ταρτιέρας, τα τοιχώματα και με ένα πιρούνι τρυπάμε όλη την επιφαανειά της.
Στη συνέχεια σε μία λεκάνη στον τρίφτη τρίβουμε από το χοντρό μέρος τα κολοκύθια, τα στίβουμε καλά, ρίχνουμε τα αυγά, το λάδι, το γάλα, το ανθότυρο, τη φέτα, τη φρυγανιά, το αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα λεμονιου, το σκόρδο, τον άνηθο, και το δυόσμο και τα ανακατευάμε καλά.
Μόλις η γέμιση είναι έτοιμη, τη ρίχνουμε πάνω από τη ζύμη τάρτας, περιχύνουμε από πάνω με το χτυπημέν αυγό, το τριμμένο κίτρινο τυρί και με πιπέρι.
Τέλος τοποθετούμε την τάρτα στον προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω κάτω για 10-15 λεπτά για άλλα 10 στον αέρα στους 180 βαθμούς και 10 λεπτά μόνο κάτω.
Η τάρτα κολοκυθιού είναι μια επιλογή για αλμυρή τάρτα, που εσείς οι νοκοκυρές μπορείτε να κάνετε είτε ως ένα φαγητό που θα σας "λυσει" τα χέρια λόγω της ευκολίας του, είναι μια τάρτα που αν αλλάξουμε την αναλογία των τυριών, της φέτας ή του βουτύρου, μπορείτε να έχετε με χορταστική και λιχουδάτη μεσημεριανή, και όχι μόνο, οικογενειακή απόλαυση. Ο πιο εύκολος και ξεκούραστος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φύλλο πίτας. Το ίδιο κάνουμε και εδώ, επιλέγοντας εμείς το αν η τάρτα μας θα είναι χαμηλοθερμική ή υψηλοθερμική. Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε και αλλαγές στη συνταγή, αλλάζοντας το κολοκύθι με το σπανάκι, ανάλογα με το τι τραβάει η όρεξή σας. Είμαι βέβαιη πως και πάλι το σπιτικό τραπέζι θα σας επευφημεί . Καλή σας όρεξη!
Υλικά
3 μέτρια κολοκυθάκια
2 αυγά χτυπημένα
ξύσμα 1/2 λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο
1 αυγό χτυπημένο
200 γρ. ανθότυρο
200γρ.φέτα
2 κουταλιές γάλα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουτ. τριμμ.φρυγανιά
2-3 κουταλάκια άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
λίγος δυόσμος
κίτρινο τυρί τριμμένο για την επιφάνεια
Για το φύλλο:
αλεύρι όσο πάρει για να γίνει ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια
1 φλιτζ. τσαγιού νερό χλιαρό
1 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ.άνηθο ψιλοκομμένο
ελάχιστο ξίδι
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία
Ζύμη: Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το αλέυρι, το νερό, το ελαιόλαδο, τον άνηθο, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και ζυμώνουμε τα υλικά. Κάνουμε τη ζύμη μία μπάλα, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμη, αλευρώνουμε μία επιφάνεια ανοίγουμε ένα φύλλο και το τοποθετούμε σε μία βουτυρωμένη ταρτιέρα. Καλύποτουμε καλά όλη τον πάτο της ταρτιέρας, τα τοιχώματα και με ένα πιρούνι τρυπάμε όλη την επιφαανειά της.
Στη συνέχεια σε μία λεκάνη στον τρίφτη τρίβουμε από το χοντρό μέρος τα κολοκύθια, τα στίβουμε καλά, ρίχνουμε τα αυγά, το λάδι, το γάλα, το ανθότυρο, τη φέτα, τη φρυγανιά, το αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα λεμονιου, το σκόρδο, τον άνηθο, και το δυόσμο και τα ανακατευάμε καλά.
Μόλις η γέμιση είναι έτοιμη, τη ρίχνουμε πάνω από τη ζύμη τάρτας, περιχύνουμε από πάνω με το χτυπημέν αυγό, το τριμμένο κίτρινο τυρί και με πιπέρι.
Τέλος τοποθετούμε την τάρτα στον προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω κάτω για 10-15 λεπτά για άλλα 10 στον αέρα στους 180 βαθμούς και 10 λεπτά μόνο κάτω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου