Κέικ μοσχολέμονο με παπαρουνόσπορο..
Υλικά συνταγής
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. καστανή ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικινκ πάουντερ
100 γρ. αλεσμένο αμύγδαλο
4 αβγά
2 μοσχολέμονα (λάιμ) ξύσμα μόνο
2 κ.σ. παπαρουνόσπορο
Για το σιρόπι
4 κ.σ. ζάχαρη
4 λάιμ χυμό ξύσμα από 1 λάιμ
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC.
2. Βουτυρώνουμε μακρόστενη φόρμα για κέικ και στρώνουμε λαδόκολλα.
3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικινκ πάουντερ και προσθέτουμε το αμύγδαλο. Ανακατεύουμε.
4 .Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ένα ένα ρίχνουμε τα αβγά να τα πίνει το μίγμα πριν προσθέσουμε το επόμενο αβγό.
5. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον παπαρουνόσπορο. Σταδιακά ρίχνουμε τα στερεά υλικά και απαλά ανακατεύουμε. Αδειάζουμε στη φόρμα.
6. Ψήνουμε για περίπου 50'.
7. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη με τον χυμό και το ξύσμα για να γίνουν σιρόπι .
8. Όπως βγάζουμε καυτό το κέικ, το τρυπάμε με σουβλί στην επιφάνεια και το ραντίζουμε με το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε.
Υλικά συνταγής
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. καστανή ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικινκ πάουντερ
100 γρ. αλεσμένο αμύγδαλο
4 αβγά
2 μοσχολέμονα (λάιμ) ξύσμα μόνο
2 κ.σ. παπαρουνόσπορο
Για το σιρόπι
4 κ.σ. ζάχαρη
4 λάιμ χυμό ξύσμα από 1 λάιμ
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC.
2. Βουτυρώνουμε μακρόστενη φόρμα για κέικ και στρώνουμε λαδόκολλα.
3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικινκ πάουντερ και προσθέτουμε το αμύγδαλο. Ανακατεύουμε.
4 .Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ένα ένα ρίχνουμε τα αβγά να τα πίνει το μίγμα πριν προσθέσουμε το επόμενο αβγό.
5. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον παπαρουνόσπορο. Σταδιακά ρίχνουμε τα στερεά υλικά και απαλά ανακατεύουμε. Αδειάζουμε στη φόρμα.
6. Ψήνουμε για περίπου 50'.
7. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη με τον χυμό και το ξύσμα για να γίνουν σιρόπι .
8. Όπως βγάζουμε καυτό το κέικ, το τρυπάμε με σουβλί στην επιφάνεια και το ραντίζουμε με το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου