Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Σάλτσα φέτας

Σάλτσα φέτας..


Υλικά

1 φλιτζάνι γάλα
250γρ. τυρί φέτα, τριμμένη στο χέρι
100γρ. γιαούρτι στραγγιστό
χυμός 1 λεμονιού

αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγο δυόσμο
Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το γάλα σε κατσαρόλα και λίγο πριν βράσει προσθέτετε την φέτα και το λεμόνι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να αρχίσει η φέτα να λιώνει και η σάλτσα σας να πήζει. Μόλις η σάλτσα πήξει λίγο προσθέτετε και το γιαούρτι και ανακατεύετε για 2 λεπτά περίπου πάνω στο μάτι. Στη συνέχεια αφαιρείτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε αλάτι (ίσως να μην χρειαστεί αν η φέτα είναι αρκετά αλμυρή), πιπέρι, λίγο δυόσμο και ρίγανη. Ανακατεύετε κι αφήνετε τη σάλτσα για τουλάχιστον 15 λεπτά να κρυώσει πριν σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου