Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Σπετσοφάι πηλιορείτικο

Σπετσοφάι πηλιορείτικο..


ΥΛΙΚΑ
400 γρ. λουκάνικα πικάντικα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 πιπεριές πράσινες χοντροκομμένες
1 πιπεριά κόκκινη χοντροκομμένη
2 μέτρια καρότα κομμένα ροδέλες λεπτές
3 φρέσκιες ντομάτες περασμένες στο μούλτι
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί κόκκινο
λίγο γλυκό κόκκινο πιπέρι
λίγο καυτερό κόκκινο πιπέρι
αλάτι, μαύρο πιπέρι
λίγη ζάχαρη
λίγο ζεστό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τηγανίζουμε το λουκάνικο με το λάδι λίγο, και το βγάζουμε σε πιάτο.
Βάζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα γυρίζουμε λίγη ώρα, προσθέτουμε τις πιπεριές και τα καρότα, συνεχίζοντας το τηγάνισμα.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα με τη ζάχαρη μέσα και τον χυμό της ντομάτας. Επίσης προσθέτουμε το αλάτι και τα πιπέρια.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σε λίγο προσθέτουμε τα λουκάνικα και λίγο ζεστό νερό και βράζουμε το φαγητό μας μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου