Διάφορα κεφτεδάκια νηστίσιμα...
Κεφτέδακια νηστίσιμα, φτιαγμένα με καβουρόψιχα ή κολοκυθάκια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καβουροκεφτέδες
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. ψίχα από καβούρι
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλ. τρίμματα από άσπρο ψωμί
αλάτι, πιπέρι
λίγο νερό
ελαιόλαδο
αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε την καβουρόψιχα και τη βάζουμε σε μπολ με τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τον άνηθο. Ανακατεύουμε και τα περνάμε από το μπλέντερ, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Αδειάζουμε στο μπολ και προσθέτουμε το ψωμί (τόσο ώστε να σφίξουν), 2 κ.σ. νερό και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε για 30' στο ψυγείο για να σφίξει το μίγμα.
Στη συνέχεια τα πλάθουμε σε κεφτεδάκια, τα περνάμε από το αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Κεφτέδακια νηστίσιμα, φτιαγμένα με καβουρόψιχα ή κολοκυθάκια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καβουροκεφτέδες
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. ψίχα από καβούρι
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλ. τρίμματα από άσπρο ψωμί
αλάτι, πιπέρι
λίγο νερό
ελαιόλαδο
αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε την καβουρόψιχα και τη βάζουμε σε μπολ με τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τον άνηθο. Ανακατεύουμε και τα περνάμε από το μπλέντερ, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Αδειάζουμε στο μπολ και προσθέτουμε το ψωμί (τόσο ώστε να σφίξουν), 2 κ.σ. νερό και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε για 30' στο ψυγείο για να σφίξει το μίγμα.
Στη συνέχεια τα πλάθουμε σε κεφτεδάκια, τα περνάμε από το αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου