Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Πιπεριές γεμιστές, με φέτα και ντομάτα

Πιπεριές γεμιστές, με φέτα και ντομάτα..




Υλικά

  20 μέτριες πιπεριές κέρατο
  2 ντομάτες ξεφλουδισμένες, στιμμένες και ψιλοκομμένες
   1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
   ½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή ή (1 κουτ. γλυκού φρέσκια)
  ½ πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  1 αυγό φρέσκο

   150 γραμ. φέτα τρίμμα
  100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
   ½ φλυτζ. καφέ ελαιόλαδο
   αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πιπεριές γεμιστές, με φέτα και ντομάτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πιπεριές γεμιστές, με φέτα και ντομάτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πλένουμε καλά τις πιπεριές. Κόβουμε τα  κοτσάνια και αφαιρούμε τους σπόρους.
Μ᾿ ένα μυτερό μαχαίρι, κάνουμε δυο χαρακιές κατά μήκος, σε κάθε πιπεριά, (για να φύγουν τα υγρά στο ψήσιμο).
Σ᾿ ένα μπολ ρίχνουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, τη ρίγανη, την πιπεριά, το αυγό, τη φέτα, το κεφαλοτύρι και το πιπέρι.
Πιπεριές γεμιστές, με φέτα και ντομάτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πιπεριές γεμιστές, με φέτα και ντομάτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»

Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τις πιπεριές, σπρώχνοντας το μείγμα να πάει μέσα.
Τις τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι και τις κλείνουμε με τα κοτσάνια τους.
Τις περιχύνουμε με το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στη μεσαία σχάρα, στον αέρα για 30′ περίπου, μέχρι να ροδίσουν και να μείνουν με το λάδι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου