Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

ΔΡΟΣΕΡΟ ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΜΟΥΣ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΔΡΟΣΕΡΟ ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΜΟΥΣ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ..


Ένα άκρως καλοκαιρινό κι ανάλαφρο γλυκό με τα αρώματα του λεμονιού να δροσίζουν τον ουρανίσ
το φτιάξουμε πανεύκολα και θα το απολαύσουμε χωρίς πολλές τύψεις.

Υλικά ένα στρογγυλό μπολ διαμ. 25εκ.

1 κουτί γάλα εβαπορέ παγωμένο στο ψυγείο αποβραδίς
1 φακελάκι ζελέ λεμόνι (μόνο ο Γιώτης έχει)
2 λεμόνια ξύσμα και χυμός
200ml νερό

5 κουτ. σούπας ζάχαρη ή 3 κουτ. σούπας σιρόπι αγάβης

Για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνετε καλά το νερό και διαλύετε μέσα το περιεχόμενο του φακέλου του ζελέ.
2. Αδειάζετε το κρύο γάλα στο μπολ του μίξερ και το χτυπάτε για 5 λεπτά να φουσκώσει και να
Προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη ή το σιρόπι της αγάβης και το μείγμα
ζελέ και χτυπάτε για λίγο ακόμα τα υλικά μαζί.
3. Αδειάζετε τη μους του λεμονιού σε ένα γυάλινο ρηχό σκεύος και στη συνέχεια σπάζετε τα μπ
σε ακαθόριστου σχήματος κομμάτια και τα μπήγετε στο γλυκό εδώ κι εκεί.
10 μπισκότα πτι μπερ απλά ή σοκολάτας
Λίγο γλυκό κουταλιού ή σιρόπι φράουλα ή βύσσινο

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνετε καλά το νερό και διαλύετε μέσα το περιεχόμενο του φακέλου του ζελέ.
2. Αδειάζετε το κρύο γάλα στο μπολ του μίξερ και το χτυπάτε για 5 λεπτά να φουσκώσει και να
Προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη ή το σιρόπι της αγάβης και το μείγμα
ζελέ και χτυπάτε για λίγο ακόμα τα υλικά μαζί.
3. Αδειάζετε τη μους του λεμονιού σε ένα γυάλινο ρηχό σκεύος και στη συνέχεια σπάζετε τα μπ
σε ακαθόριστου σχήματος κομμάτια και τα μπήγετε στο γλυκό εδώ κι εκε
. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες να πήξει και στη συνέχεια το διακοσμείτε με λίγο
του κουταλιού ή σιρόπι που θα ρίξετε εδώ κι εκεί.
5. Τώρα μπορείτε να το μοιράσετε σε μπολ και να σερβίρετε.

1 σχόλιο: