Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Πανακότα με σαβουαγιάρ

Πανακότα με σαβουαγιάρ...



Υλικά

1/2 πακέτο σαβουαγιάρ
 100 ml γάλα πλήρες
 φράουλες για σερβίρισμα

Για την πανακότα

 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
 70 γρ. φρέσκο γάλα
 40 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
 6 γρ. φύλλα ζελατίνης
 1 λοβός βανίλιας

Εκτέλεση:

 Σε ένα μπωλ με κρύο νερό μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης.
 Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε το γάλα, τα σποράκια από το λοβό της βανίλιας και την ζάχαρη. Στίβουμε από το νερό τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν εντελώς. Κατεβάζουμε το μίγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και να αρχίσει να πήζει.
 Παίρνουμε μια φόρμα και την ντύνουμε με ζελατίνα. Στρώνουμε τα μπισκότα στο πάτο της και αν χρειαστεί τα κόβουμε λίγο για να χωρέσουν. Τα ραντίζουμε με το μισό γάλα, αλλά προσοχή να μην μουλιάσουν. Βάζουμε την φόρμα στην κατάψυξη για 30 λεπτά περίπου.

 Όταν το μίγμα της πανακότας έχει αρχίσει να πήζει, βγάζουμε την φόρμα από την κατάψυξη. Ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα την πανακότα και από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα μπισκότα σαβουαγιάρ.
 Το βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει. Μετά από μερικές ώρες, ξεφορμάρουμε το γλυκό και γαρνίρουμε με τις φράουλες. Αν θέλουμε ρίχνουμε και ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου