Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

ΣΥΝΤΑΓΉ ΓΙΑ ΕΎΚΟΛΗ ΚΡΈΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΈ

Για την πανακότα


 Μισό λίτρο γάλα

 Μισό κιλό κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά

 4 φύλλα ζελατίνης

150 γραμμάρια ζάχαρη

 Μία βανίλια κάψουλα

 100 γραμμάρια λικέρ amaretto

Για την καραμέλα

 1 φλιτζάνι ζάχαρη

 1 κουτάλι της σούπας χυμό λεμονιού

 1/2 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

Για την πανακότα

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά, εκτός από τα φύλλα ζελατίνας και τοποθετούμε στη φωτιά ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να βράσουν. Αποσύρουμε, μεταφέρουμε το μείγμα περιεχόμενο σε άλλο σκεύος και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας.
Ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα γάλακτος να κρυώσει. Τοποθετούμε το σκεύος της κρέμας γάλακτος μέσα σε άλλο με παγάκια για να παγώσει γρηγορότερα και να αποκτήσει το γλυκό καλύτερη υφή. Βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες.

Για την καραμέλα

Φτιάχνουμε την καραμέλα, βάζοντας τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού να βράσουν σε κατσαρόλα μέχρι να γίνει το χρώμα πυρρόξανθο. Όταν είναι έτοιμη η καραμέλα, την ρίχνουμε πάνω από την πανακότα που έχει κρυώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου