Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Χοιρινό με πατάτες και πορτοκάλι.....


Μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι το χοιρινό κρέας με
πατάτες και πορτοκάλι.

Το χοιρινό είναι κρέας που συνηθίζεται να μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους τα Χριστούγεννα.

Ο τρόπος μαγειρέματος όμως, που παρουσιάζεται σε αυτή τη συνταγή, αφήνει μια ιδιαίτερη γεύση από τον συνδυασμό του κρέατος και της πατάτας, που ψήθηκαν με τον χυμό του πορτοκαλιού, χωρίς προσθήκη νερού.

Για περίπου 6 μερίδες

1,5 κιλό χοιρινό (λαιμός χωρίς κόκκαλο)
πατάτες (όσες θέλουμε)
χυμό 2 φρέσκων πορτοκαλιών
1 φλυτζάνι του καφέ μουστάρδα
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1-2 σκόρδα
αλάτι & πιπέρι

Πώς θα μαγειρέψετε το χοιρινό με πατάτες και πορτοκάλι
Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε μερίδες.

Με ένα μυτερό μαχαίρι ανοίγουμε σχισμές στα κομμάτια του κρέατος σε διάφορα σημεία και τις γεμίζουμε με αλάτι, πιπέρι και σκόρδο.

Ετοιμάζουμε και τις πατάτες κόβοντάς τες σε κύβους. Τις αλατίζουμε και τις τοποθετούμε  σε ένα μεγάλο μπωλ μαζί με το κρέας.

Σε ένα σέικερ βάζουμε το χυμό των πορτοκαλιών, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο.

Αφού το ανακινήσουμε καλά για να αναμιχθούν τα υλικά, περιχύνουμε το κρέας και τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά για να πάει παντού.

Μετά μοιράζουμε το φαγητό σε δυο σακούλες ψησίματος, χωρίς να προσθέσουμε νερό. Προσθέτουμε μόνο τον χυμό που περισσεύει στο μπωλ. Αν δοκιμάσετε τη συνταγή με μικρότερες ποσότητες, μια σακούλα αρκεί.

Στη συνέχεια δένουμε τις σακούλες με τους σφικτήρες που υπάρχουν στη συσκευασία.

Τις τοποθετούμε σε ένα ή δυο ταψιά (ή πυρίμαχα σκεύη) και ψήνουμε στους 150 βαθμούς, χωρίς αέρα, για 3,5 – 4 ώρες περίπου.

Το φαγητό σερβίρεται ζεστό και ταιριάζει με μια δροσερή σαλάτα εποχής και ένα ελαφρύ ροζέ κρασί......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου