Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Μπακλαβάς ...

Μπακλαβάς όπως τον φτιάχνει η μαμά μου με καρύδια. Λίγα μυστικά ακόμα Εγώ έβαλα μισά μισά
τα καρύδια με α...περισσότερα

Υλικά
750 γρ. φύλλο κρούστας πολύ λεπτό
650 γρ. καρύδια αλεσμένα σε κομματάκια
400 γρ. βούτυρο μισό μισό με φυτίνη λιωμένα
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλο

ΣΙΡΟΠΙ

1.100 γρ. ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
το χυμό από ένα λεμόνι
3 κουταλιές γλυκόζη
Βήματα
90 Minutes
Σε βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε τα πρώτα τέσσερα φύλλα αφού τα βουτυρώσουμε ενδιάμεσα και μετά κάθε δύο φύλλα βάζουμε καρύδια με τη χούφτα αλλά όχι υπερβολική ποσότητα. Τα φύλλα τα βουτυρώνουμε ένα ένα πάντα.
Αφήνουμε τέσσερα φύλλα για το πάνω μέρος του μπακλαβά αφού τα βουτυρώσουμε κι αυτά ένα ένα.
Κόβουμε το γλυκό σε μπακλαβαδωτά κομμάτια και το ψήνουμε στους 150ο για μισή ώρα και μετά στους 100ο για μία ώρα.
Όταν κρυώσει βράζουμε το σιρόπι 10΄και περιχύνουμε το κρύο γλυκό.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου