Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Πανεύκολο λεμονογλυκό με μπισκότα, ινδοκάρυδο και ζαχαρούχο γάλα

Υλικά .


400 γρ. μπισκότα digestive
150 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο + 50 γρ. για πασπάλισμα
ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
200 γρ. βούτυρο

1 κουτί [397 γρ.] ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μούλτι και τα μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτετε τα 150 γρ. ινδοκάρυδου και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.
Βάζετε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενωθούν τα δύο υλικά.
Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε το μείγμα μέσα το μείγμα των μπισκότων.
Ανακατεύετε ζωηρά και αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ με διαστάσεις 20×30 εκ.

Πασπαλίζετε την επιφάνεια με το υπόλοιπο ινδοκάρυδο και βάζετε το σκεύος στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, να σταθεροποιηθεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου