Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Γρανίτα ροδάκινο - βερίκοκο με λουίζα....

Υλικά


15 βερίκοκα
2 ροδάκινα

Για το σιρόπι

50 γρ. ζάχαρη
1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό
2 - 3 κουτ. γλυκού λουίζα, αποξηραμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


 Πλένουμε τα βερίκοκα και τα ροδάκινα. Ανοίγουμε στη μέση τα βερίκοκα και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Χαράσσουμε τα ροδάκινα στο κάτω μέρος με ένα μαχαίρι και τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό για 1 λεπτό. Τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε γρήγορα κάτω από τη βρύση. Ετσι, μπορούμε πιο εύκολα να αφαιρέσουμε τη φλούδα τους, τραβώντας τη με τα χέρια.
Σε ένα μπρίκι βράζουμε το νερό. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε το τσάι, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να εκχυλιστεί για 10 - 12 λεπτά. Σουρώνουμε το τσάι και το βάζουμε ξανά στο μπρίκι με τη ζάχαρη. Βράζουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να δέσει ελαφρώς το σιρόπι. Αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Βάζουμε τα φρούτα στο μπλέντερ, προσθέτουμε το σιρόπι και τα πολτοποιούμε. Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο ή μπολ και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες ή μέχρι να παγώσει εντελώς. Το διατηρούμε εκεί μέχρι να σερβίρουμε. Πριν σερβίρουμε, αφήνουμε τη γρανίτα για λίγο εκτός κατάψυξης, ώστε να μαλακώσει, και την ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, ώστε να γίνει σαν τριμμένος πάγος. Σερβίρουμε σε χαμηλό ποτήρι ή σε μπολ με κουταλάκι του γλυκού. Αν έχουμε γλαστράκι με λουίζα, μπορούμε να διακοσμήσουμε το ποτήρι μας με μερικά φυλλαράκια.
Συμβουλές Μπορούμε να διαιρέσουμε ή να πολλαπλασιάσουμε τη δόση ανάλογα με τις μερίδες που θέλουμε να προσφέρουμε.

 Αν θέλουμε η γρανίτα μας να βγει πιο υγρή, την πολτοποιούμε στο μπλέντερ, αμέσως μόλις τη βγάλουμε από την κατάψυξη.
 Ανάλογα με το άρωμα που θέλουμε να δώσουμε στη γρανίτα, επιλέγουμε και το αντίστοιχο τσάι. Οσο πιο έντονη η μυρωδιά του τσαγιού, τόσο πιο πολύ θα «ακούγεται» στη γρανίτα.

Αν δεν έχουμε φύλλα τσαγιού, μπορούμε να εκχυλίσουμε στο νερό φακελάκια, ωστόσο δεν θα επιτύχουμε το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα.

 Εναλλακτική πρόταση σερβιρίσματος: Βάζουμε το μείγμα για τη γρανίτα σε μεγάλες παγοκύστες. Οταν παγώσει, σερβίρουμε σε μπολ 4 - 5 παγάκια ή τα χτυπάμε στο μπλέντερ.

 Η γρανίτα διατηρείται στην κατάψυξη, χωρίς να χάσει το άρωμά της, τουλάχιστον 3 - 4 μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου