ΥΛΙΚΑ
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. βούτυρο αγελάδας από το ψυγείο
30 γρ. Total
1 κ. γ. ζάχαρη
½ κ. γ. αλάτι
1 αβγό
50 ml νερό παγωμένο
1 κιλό πράσα
150 γρ. σύγκλινο Μάνης ψιλοκομμένο
150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
200 γρ.Total
3 αβγά χτυπημένα
80 γρ. γραβιέρα τριμμένη
Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια. Τρίβουμε το μείγμα, μέχρι να γίνει σαν χοντρά ψίχουλα.
Προσθέτουμε στο τέλος τον κρόκο και το νερό και ζυμώνουμε ελαφρά, αλλά όχι πολύ, για να μη γίνει πολύ ελαστική η ζύμη.
Τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας με αλεύρι και ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη, έτσι ώστε να καλύψουμε μια ταρτιέρα μεγέθους 29 εκ.
Βάζουμε την ταρτιέρα στο ψυγείο και την αφήνουμε για μία ώρα. Έτσι η ζύμη δεν μπαίνει με το ψήσιμο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Τρυπάμε όλη την επιφάνεια της τάρτας με ένα πιρούνι. Καλύπτουμε την τάρτα με αλουμινόχαρτο, ρίχνουμε μέσα ρεβίθια και...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου