Υλικά
1 κιλό γαρίδες (μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους)
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κιλό μπάμιες καθαρισμένες
1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
1/2 φλ. τσαγιού φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο σέλερι
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, κομμένα σε μικρά καρεδάκια
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
αλάτι, πιπέρι καγιέν
5-6 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών (προσθέστε το ζωμό σταδιακά όσο απαιτηθεί)
3-4 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού
Εκτέλεση
Καθαρίζετε το κοτσανάκι από τις μπάμιες, τις τοποθετείτε σε σουρωτήρι και τις ραντίζετε με λίγο ξύδι. Τις αφήνετε για 150-20 λ στο σουρωτήρι και μετά τις ξεπλένετε να φύγει το ξύδι.
Εν τω μεταξύ, καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος και το εντεράκι τους, τις πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι καγιέν και τις αφήνετε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μπάμιες, για 6-7 λ περίπου, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Προσθ
έτετε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη ζάχαρη, το σέλερι και τη πιπεριά και τα σοτάρετε για 5 λ. Προσθέτετε το σκόρδο το πελτέ,
τα ντοματάκια κονκασέ, αλατοπίπερο και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 10 λ περίπου.
Ρίχνετε όσο ζωμό λαχανικών απαιτείται να σκεπαστούν τα υλικά και κατά τη διάρκεια του βρασίματος, συμπληρώνετε σταδιακά.
Μόλις πάρει βράση, μειώνετε στο χαμηλό τη φωτιά και σιγοβράζετε τις μπάμπιες για 45 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμες οι μπάμιες προσθέτετε στη κατσαρόλα τις γαρίδες και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο για άλλα 5 λ.
Τέλος προσθέτετε το ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύετε ανακινώντας κυκλικά τη κατσαρόλα και αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά.
1 κιλό γαρίδες (μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους)
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κιλό μπάμιες καθαρισμένες
1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
1/2 φλ. τσαγιού φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο σέλερι
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, κομμένα σε μικρά καρεδάκια
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
αλάτι, πιπέρι καγιέν
5-6 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών (προσθέστε το ζωμό σταδιακά όσο απαιτηθεί)
3-4 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού
Εκτέλεση
Καθαρίζετε το κοτσανάκι από τις μπάμιες, τις τοποθετείτε σε σουρωτήρι και τις ραντίζετε με λίγο ξύδι. Τις αφήνετε για 150-20 λ στο σουρωτήρι και μετά τις ξεπλένετε να φύγει το ξύδι.
Εν τω μεταξύ, καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος και το εντεράκι τους, τις πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι καγιέν και τις αφήνετε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μπάμιες, για 6-7 λ περίπου, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Προσθ
έτετε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη ζάχαρη, το σέλερι και τη πιπεριά και τα σοτάρετε για 5 λ. Προσθέτετε το σκόρδο το πελτέ,
τα ντοματάκια κονκασέ, αλατοπίπερο και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 10 λ περίπου.
Ρίχνετε όσο ζωμό λαχανικών απαιτείται να σκεπαστούν τα υλικά και κατά τη διάρκεια του βρασίματος, συμπληρώνετε σταδιακά.
Μόλις πάρει βράση, μειώνετε στο χαμηλό τη φωτιά και σιγοβράζετε τις μπάμπιες για 45 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμες οι μπάμιες προσθέτετε στη κατσαρόλα τις γαρίδες και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο για άλλα 5 λ.
Τέλος προσθέτετε το ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύετε ανακινώντας κυκλικά τη κατσαρόλα και αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου