Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Κανελόνια με μπεκρή μεζέ και σάλτσα γραβιέρας...

ΥΛΙΚΑ


24 τεμ κανελόνια
Για το μπεκρή μεζέ
400γρ. χοιρινό ( ψαρονέφρι)
1φλιτζ. τσαγ. κρεμμύδι (τριμμένο)
2 σκελίδες σκόρδο (τριμμένες)
2 ντομάτες ( ψιλοκομμένες)

3 κόκκινες πιπεριές ( ψιλοκομμένες)
2 πράσινες πιπεριές ( ψιλοκομμένες)
2κ. σ μουστάρδα Dijon
1 κ.γ μέλι
2 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
1 φλιτζ. τσαγ. κρασί ημίγλυκο
αλάτι, πιπέρι

½ φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα γραβιέρας
2 φλιτζ. τσαγ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 φλιτζ. τσαγ. γραβιέρα πικάντικη (τριμμένη)
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάξτε το μπεκρή μεζέ. Πάρτε το χοιρινό και κόψτε το σε μικρά κυβάκια 2 εκατ. και βάλτε το σε ένα μπολ μαζί με τη μουστάρδα και το πιπέρι, αφήστε το να μαριναριστεί για 10'. Παράλληλα πάρτε ένα ξύλο κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόψτε το κρεμμύδι , το σκόρδο, τις ντομάτες και τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια.
Πάρτε ένα αντικολλητικό τηγάνι αφήστε το να κάψει και ρίξτε λίγο ελαιόλαδο , τοποθετήστε το χοιρινό και σοτάρετε για 5-6' από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα , στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και συνεχίστε το σοτάρισμα για 2-3', σβήστε το χοιρινό με κρασί , αφήστε να εξατμισθεί το αλκοόλ και προσθέστε τις ντομάτες ψιλοκομμένες , το θυμάρι και το μέλι. Αφήστε το να βράσει για 15-20' μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό και να δέσει η σάλτσα. Φτιάξτε στο τέλος τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Βράστε τα κανελόνια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού ρίξτε λίγο αλάτι, τοποθετήστε τα κανελόνια και βράστε τα για 7-8'. Σουρώστε τα και απλώστε τα σε ένα μεγάλο ταψί , ανοιχτά για να μην κολλήσουν . Στη συνέχεια ψιλοκόψτε το μπεκρή μεζέ σε ένα ξύλο κοπής , για να μπορέσετε ευκολότερα να γεμίσετε τα κανελόνια. Κρατήστε τη σάλτσα που θα απομείνει.
Γεμίστε τα κανελόνια . Πάρτε λίγη από τη ψιλοκομμένη γέμιση κάθε φορά με ένα μικρό κουταλάκι και γεμίστε προσεχτικά τα κανελόνια . Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί να είναι το ένα κολλητά με το άλλο , συνεχίστε και με τα υπόλοιπα. Μόλις τελειώσετε αν σας έχει μείνει σάλτσα περιχύνετε τα κανελόνια με αυτή. Αφήστε τα στην άκρη.

Φτιάξτε τη σάλτσα γραβιέρας. Βάλτε τη κρέμα γάλακτος σε ένα μικρό κατσαρολάκι και αφήστε τη να σιγοβράσει για 7-8' μέχρι να κατέβει η πυκνότητα της . Στη συνέχεια τρίψτε στο ψιλό του τρίφτη τη γραβιέρα και προσθέστε τη στη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει μια παχύρευστη σάλτσα. Φτιάξτε στο τέλος τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
 Τελειώστε τα κανελόνια , περιχύστε τη σάλτσα γραβιέρας τα κανελόνια και πασπαλίστε με λίγη γραβιέρα από πάνω. Βάλτε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800C για 20-25' μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα. Είναι έτοιμα να τα απολαύσετε.

Συμβουλή

Γεμίστε καλά τα κανελόνια ώστε να παραμείνουν στρογγυλά και ομοιόμορφα και να μην ζαρώσουν κατά το ψήσιμο.

Έξυπνη ιδέα

Για να γεμίσετε τα κανελόνια ευκολότερα και πιο γρήγορα , ψιλοκόψτε τη γέμιση και βάλτε τη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου