ΥΛΙΚΑ
500 γρ. μύδια χωρίς το κέλυφος
¼ φλ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 ½ φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα
1 κλωναράκι θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
1/2 φλ. φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
3-4 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό ή 1 κ.σ. ξερό
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα μύδια και τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε την πιπεριά, τις ντομάτες, το θυμάρι και τη δάφνη και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά
Βάζουμε και το κρασί, αλάτι, πιπέρι και τέλος τα μύδια. Τα ανακατεύουμε λίγο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα σιγοβράζουμε για 3-5 λεπτά. Προσέχουμε να μην παραψηθούν γιατί σκληραίνουν.
Προσθέτουμε το βασιλικό λίγο πριν σερβίρουμε το φαγητό
500 γρ. μύδια χωρίς το κέλυφος
¼ φλ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 ½ φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα
1 κλωναράκι θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
1/2 φλ. φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
3-4 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό ή 1 κ.σ. ξερό
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα μύδια και τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε την πιπεριά, τις ντομάτες, το θυμάρι και τη δάφνη και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά
Βάζουμε και το κρασί, αλάτι, πιπέρι και τέλος τα μύδια. Τα ανακατεύουμε λίγο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα σιγοβράζουμε για 3-5 λεπτά. Προσέχουμε να μην παραψηθούν γιατί σκληραίνουν.
Προσθέτουμε το βασιλικό λίγο πριν σερβίρουμε το φαγητό
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου