Υλικα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
3 κουτιά ζεστό (χρησιμοποιώντας το άδειο κουτί γάλακτος) νερό
6 αυγά
1 κουταλάκι εσάνς βανίλια
λίγο ξύσμα λεμόνι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιάς της σούπας νερό
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό λεμονιού και τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά.
Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρει ξανθό χρώμα (μην την αφήσετε πολύ για να μην πικρίσει).
Χτυπάτε με το μίξερ τα αυγά για 5-6′ στη δυνατλη ταχύτητα.
Προσθέτετε το γάλα, το ζετσό νερό, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάτε σε χαμηλότερη ταχύτητα.
Μοιράζετε σε ατομικά φορμάκια την καραμέλα και μετά την κρέμα και τα ψήνετε σε μπεν μαρί σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 45′.
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
3 κουτιά ζεστό (χρησιμοποιώντας το άδειο κουτί γάλακτος) νερό
6 αυγά
1 κουταλάκι εσάνς βανίλια
λίγο ξύσμα λεμόνι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιάς της σούπας νερό
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό λεμονιού και τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά.
Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρει ξανθό χρώμα (μην την αφήσετε πολύ για να μην πικρίσει).
Χτυπάτε με το μίξερ τα αυγά για 5-6′ στη δυνατλη ταχύτητα.
Προσθέτετε το γάλα, το ζετσό νερό, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάτε σε χαμηλότερη ταχύτητα.
Μοιράζετε σε ατομικά φορμάκια την καραμέλα και μετά την κρέμα και τα ψήνετε σε μπεν μαρί σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 45′.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου