Υλικά
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 ml νερό
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αβγά
400 γρ. φέτα
4 κ.σ. δυόσμος
150 γρ. παγωμένο βούτυρο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με το κρύο νερό και 1 γερή πρέζα αλάτι και δουλεύουμε με τα δάχτυλα να διαλυθούν οι σβόλοι. Ρίχνουμε στο αλεύρι τα αβγά και το γιαούρτι χτυπημένα καλά και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και να γίνουν ένας αρκετά ρευστός χυλός –σαν τον χυλό που φτιάχνουμε για την κρέπα. Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε τη φέτα τριμμένη με το πιρούνι, τον δυόσμο και 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Κόβουμε το βούτυρο σε μικρούς κύβους με ένα μαχαίρι που βουτάμε σε καυτό νερό. Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγανάκι. Μόλις κάψει, ρίχνουμε μέσα 3-4 κ.σ. χυλό να καλυφθεί η βάση. Αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να αρχίσουν να ξεκολλάνε οι άκρες του ζυμαριού από τα πλάγια του τηγανιού και πασπαλίζουμε με το μείγμα φέτα –δυόσμος.
Σκορπάμε επάνω 4 -5 κομματάκια βούτυρο και συνεχίζουμε το τηγάνισμα μέχρι να λιώσει το τυρί και να ξεκολλάει από κάτω η πίτα. Βγάζουμε σε πιάτο, καθαρίζουμε με χαρτί κουζίνας το τηγάνι, ρίχνουμε άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 ml νερό
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αβγά
400 γρ. φέτα
4 κ.σ. δυόσμος
150 γρ. παγωμένο βούτυρο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με το κρύο νερό και 1 γερή πρέζα αλάτι και δουλεύουμε με τα δάχτυλα να διαλυθούν οι σβόλοι. Ρίχνουμε στο αλεύρι τα αβγά και το γιαούρτι χτυπημένα καλά και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και να γίνουν ένας αρκετά ρευστός χυλός –σαν τον χυλό που φτιάχνουμε για την κρέπα. Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε τη φέτα τριμμένη με το πιρούνι, τον δυόσμο και 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Κόβουμε το βούτυρο σε μικρούς κύβους με ένα μαχαίρι που βουτάμε σε καυτό νερό. Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγανάκι. Μόλις κάψει, ρίχνουμε μέσα 3-4 κ.σ. χυλό να καλυφθεί η βάση. Αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να αρχίσουν να ξεκολλάνε οι άκρες του ζυμαριού από τα πλάγια του τηγανιού και πασπαλίζουμε με το μείγμα φέτα –δυόσμος.
Σκορπάμε επάνω 4 -5 κομματάκια βούτυρο και συνεχίζουμε το τηγάνισμα μέχρι να λιώσει το τυρί και να ξεκολλάει από κάτω η πίτα. Βγάζουμε σε πιάτο, καθαρίζουμε με χαρτί κουζίνας το τηγάνι, ρίχνουμε άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου