ΥΛΙΚΑ
4 κοµµάτια φιλέτο πεσκαντρίτσας (200 γρ. περίπου το καθένα),
1 φλ. λευκό κρασί,
1 ανανάς ξεφλουδισµένος κοµµένος σε φετάκια (δες σηµείωση*),
60 γρ. (4 κοφτές κουταλιές) βούτυρο,
1 κουταλιά λάδι (ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο),
αλάτι, πιπέρι λευκό.
Σος κάρι-καρότο:
1 κουταλιά ψιλοκοµµένο κρεµµύδι,
1 κοφτή κουταλιά βούτυρο,
250 ml (1 φλ.) φρέσκο χυµό καρότου,
125 ml (½ φλ.) µέλι,
1 κοφτή κουταλιά κάρι σε σκόνη,
αλάτι, πιπέρι λευκό, άνηθο για γαρνίρισµα (προαιρετικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιµάζετε πρώτα τη σος κάρι -καρότο. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε µέσα το κρεµµύδι σε χαµηλή φωτιά, µέχρι να µαλακώσει καλά και να γίνει διάφανο χωρίς να ροδίσει. Προσθέτετε το χυµό καρότου, το µέλι και το κάρι, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σος να σιγοβράσει για 15 περίπου λεπτά, µέχρι να δέσει, ανακατεύοντάς τη συχνά.
Αλατοπιπερώνετε το ψάρι και το απλώνετε στο καλαθάκι της συσκευής για ψήσιµο στον ατµό (δες σηµείωση**). Ζεσταίνετε µέσα το κρασί και το αφήνετε να ψηθεί στον ατµό για 10 -15 περίπου λεπτά, µέχρι η σάρκα του να γίνει µέχρι βάθους αδιαφανής. Μην το ψήσετε περισσότερο γιατί θα σκληρύνει.
Στο µεταξύ, λιώνετε το βούτυρο µε το λάδι σε ένα µεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε σε πολύ σιγανή φωτιά τα φετάκια του ανανά, γυρίζοντάς τα µια-δυο φορές, µέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να
µαλακώσουν καλά (ελέγχετε αν µαλάκωσαν, τρυπώντας τα µε πιρούνι). Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα απλώνετε σε πιατέλα ή 4 ατοµικά πιάτα. Τοποθετείτε από πάνω το ψάρι και περιχύνετε µε τη σος κάρι -καρότο. Γαρνίρετε, αν θέλετε, µε κλωναράκια άνηθου.
4 κοµµάτια φιλέτο πεσκαντρίτσας (200 γρ. περίπου το καθένα),
1 φλ. λευκό κρασί,
1 ανανάς ξεφλουδισµένος κοµµένος σε φετάκια (δες σηµείωση*),
60 γρ. (4 κοφτές κουταλιές) βούτυρο,
1 κουταλιά λάδι (ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο),
αλάτι, πιπέρι λευκό.
Σος κάρι-καρότο:
1 κουταλιά ψιλοκοµµένο κρεµµύδι,
1 κοφτή κουταλιά βούτυρο,
250 ml (1 φλ.) φρέσκο χυµό καρότου,
125 ml (½ φλ.) µέλι,
1 κοφτή κουταλιά κάρι σε σκόνη,
αλάτι, πιπέρι λευκό, άνηθο για γαρνίρισµα (προαιρετικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιµάζετε πρώτα τη σος κάρι -καρότο. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε µέσα το κρεµµύδι σε χαµηλή φωτιά, µέχρι να µαλακώσει καλά και να γίνει διάφανο χωρίς να ροδίσει. Προσθέτετε το χυµό καρότου, το µέλι και το κάρι, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σος να σιγοβράσει για 15 περίπου λεπτά, µέχρι να δέσει, ανακατεύοντάς τη συχνά.
Αλατοπιπερώνετε το ψάρι και το απλώνετε στο καλαθάκι της συσκευής για ψήσιµο στον ατµό (δες σηµείωση**). Ζεσταίνετε µέσα το κρασί και το αφήνετε να ψηθεί στον ατµό για 10 -15 περίπου λεπτά, µέχρι η σάρκα του να γίνει µέχρι βάθους αδιαφανής. Μην το ψήσετε περισσότερο γιατί θα σκληρύνει.
Στο µεταξύ, λιώνετε το βούτυρο µε το λάδι σε ένα µεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε σε πολύ σιγανή φωτιά τα φετάκια του ανανά, γυρίζοντάς τα µια-δυο φορές, µέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να
µαλακώσουν καλά (ελέγχετε αν µαλάκωσαν, τρυπώντας τα µε πιρούνι). Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα απλώνετε σε πιατέλα ή 4 ατοµικά πιάτα. Τοποθετείτε από πάνω το ψάρι και περιχύνετε µε τη σος κάρι -καρότο. Γαρνίρετε, αν θέλετε, µε κλωναράκια άνηθου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου