ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χταπόδι μεσαίο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ πελτέ τομάτας
1 κονσέρβα 400 γρ. ντοματάκι ψιλοκομμένο
1 κ.σ μέλι
1 πρέζα κρόκο Κοζάνης
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 φύλλο δάφνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το χταπόδι.
Το βάζουμε στην κατάψυξη και το αποψύχουμε πριν την χρήση για να είναι πιο μαλακό. Στην αγορά πλέον κυκλοφορεί και έτοιμο καθαρισμένο χταπόδι (κατεψυγμένο). Για την απόψυξη το τοποθετούμε από την προηγουμένη στο ψυγείο. Βάζουμε το χταπόδι με ελάχιστο νερό σε μια κατσαρόλα μαζί με το φύλλο δάφνης και σιγοβράζουμε για περίπου 20΄ μέχρι να κοκκινίσει. Αν θέλουμε να το σερβίρουμε με μακαρόνια, το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Το σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει. Δεν βάζουμε αλάτι αμέσως γιατί το χταπόδι συνήθως έχει αρκετό δικό του. Παράλληλα φτιάχνουμε τη σάλτσα.< Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνουμε τον πελτέ και το σκόρδο.
Προσθέτουμε το ντοματάκι και το μέλι και βράζουμε για περίπου 10΄ μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Λίγο πριν τελειώσει να βράζει το χταπόδι προσθέτουμε τη σάλτσα και τα βράζουμε όλα μαζί για 10΄ περίπου να μελώσουν.
1 κιλό χταπόδι μεσαίο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ πελτέ τομάτας
1 κονσέρβα 400 γρ. ντοματάκι ψιλοκομμένο
1 κ.σ μέλι
1 πρέζα κρόκο Κοζάνης
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 φύλλο δάφνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το χταπόδι.
Το βάζουμε στην κατάψυξη και το αποψύχουμε πριν την χρήση για να είναι πιο μαλακό. Στην αγορά πλέον κυκλοφορεί και έτοιμο καθαρισμένο χταπόδι (κατεψυγμένο). Για την απόψυξη το τοποθετούμε από την προηγουμένη στο ψυγείο. Βάζουμε το χταπόδι με ελάχιστο νερό σε μια κατσαρόλα μαζί με το φύλλο δάφνης και σιγοβράζουμε για περίπου 20΄ μέχρι να κοκκινίσει. Αν θέλουμε να το σερβίρουμε με μακαρόνια, το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Το σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει. Δεν βάζουμε αλάτι αμέσως γιατί το χταπόδι συνήθως έχει αρκετό δικό του. Παράλληλα φτιάχνουμε τη σάλτσα.< Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνουμε τον πελτέ και το σκόρδο.
Προσθέτουμε το ντοματάκι και το μέλι και βράζουμε για περίπου 10΄ μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Λίγο πριν τελειώσει να βράζει το χταπόδι προσθέτουμε τη σάλτσα και τα βράζουμε όλα μαζί για 10΄ περίπου να μελώσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου