Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Ανοιχτή πίτα με κεφτεδάκια και μπρόκολο...

ΥΛΙΚΑ

Για την κρούστα κρούστα:

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 κ.γλ. ζάχαρη

3/4 κ.γλ. αλάτι
3/4 φλ. ζεστό νερό
3 κ.σ. ελαιόλαδο

 Σε ένα μίξερ χτυπάμε το αλεύρι, μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι.
 Προσθέτουμε τις 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
 Βάζουμε την ζύμη σε ένα μπολ που έχουμε ραντίσει με ελαιόλαδο. Καλύπτουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα σε ζεστό μέρος.
 Ανοίγουμε την ζύμη με έναν πλάστη (πάχος περίπου 1 δάχτυλο) και την απλώνουμε πάνω από ένα στρόγγυλο ταψί ή πυρέξ ή τσέρκι με ψηλά τοιχώματα. Καλύπτουμε και τα τοιχώματα.

Για την γέμιση:

2 μικρές ρίζες μπρόκολο
1 κ. σπανάκι
λάδι

αλάτι
400 γρ. τυρί μοτσαρέλα,
Τριμμένο κασέρι (τύπου έμενταλ), όσο επιθυμείτε
1 φλ. ανθότυρο
6 αυγά


Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το μπρόκολο με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι. Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται. Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ένα σουρωτήρι και αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.

Ανακατεύουμε όλα τα τυριά μαζί με τα αυγά. Προσθέτουμε μέσα το μπρόκολο και το σπανάκι. Προσθέτουμε και τα κεφτεδάκια. Ρίχνουμε την γέμιση πάνω από την κρούστα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45-55 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε να καθίσει 30 λεπτά πριν το κόψουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου