Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Ένα διαφορετικό κέικ που ροζίζει σε χρώμα λόγω του πολτού από φράουλες που περιέχει. Σερβίρεται τέλεια με παγωτό....

ΥΛΙΚΑ


250 γρ. αλεύρι
160 γρ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
180 γρ. πολτοποιημένες φράουλες
½ κουτ.του γλυκού μπέικιν πάουντερ
60 γρ. αμύγδαλο λευκό σε σκόνη

170 γρ. ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια απλή μακρόστενη φόρμα, που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10 – 15 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε και ψήνουμε 45-50 λεπτά ακόμα. Εξαρτάται από το μέγεθος της φόρμας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου