ΥΛΙΚΑ
½ κιλό κιμά (ανάμικτος χοιρινός και βοδινός καλύτερα),
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο,
3-4 κουταλιές γαλέτα (φρυγανιά τριμμένη),
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο,
1 κουταλιά ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για άλειμμα,
2 κουταλιές άσπρο κρασί (ή ξίδι),
1 γεμάτο κουταλάκι ρίγανη,
1 κουταλάκι τριμμένο ξηρό δυόσμο,
1 χούφτα τριμμένο κεφαλοτύρι (ή άλλο σκληρό τυρί),
1 μέτρια ντομάτα τριμμένη, αλάτι, πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνύετε σε ένα μπολ τον κιμά με το αβγό και προσθέτετε 3 κουταλιές φρυγανιά, το κρεμμύδι, το λάδι, το κρασί, τη ρίγανη, το δυόσμο, το τυρί και την ντομάτα.
Αλατοπιπερώνετε το μίγμα και το ζυμώνετε καλά.
Κρατάτε το μίγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για 2 ώρες (αν θα το κρατήσετε για περισσότερο, μη βάλετε μέσα το κρεμμύδι, το προσθέτετε αργότερα). Ύστερα, το πλάθετε σε μπιφτέκια.
Αν σας φανεί χαλαρό, τότε προσθέτετε μέσα άλλη μια κουταλιά γαλέτα.
Ψήνετε τα μπιφτέκια πάνω σε λαδωμένη σχάρα κάτω από το γκριλ του φούρνου για 20-25 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές (βάζετε ένα ταψί από κάτω για να μαζεύει τα ζουμιά).
Τα σερβίρετε με σαλάτα και πατατούλες.
½ κιλό κιμά (ανάμικτος χοιρινός και βοδινός καλύτερα),
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο,
3-4 κουταλιές γαλέτα (φρυγανιά τριμμένη),
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο,
1 κουταλιά ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για άλειμμα,
2 κουταλιές άσπρο κρασί (ή ξίδι),
1 γεμάτο κουταλάκι ρίγανη,
1 κουταλάκι τριμμένο ξηρό δυόσμο,
1 χούφτα τριμμένο κεφαλοτύρι (ή άλλο σκληρό τυρί),
1 μέτρια ντομάτα τριμμένη, αλάτι, πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνύετε σε ένα μπολ τον κιμά με το αβγό και προσθέτετε 3 κουταλιές φρυγανιά, το κρεμμύδι, το λάδι, το κρασί, τη ρίγανη, το δυόσμο, το τυρί και την ντομάτα.
Αλατοπιπερώνετε το μίγμα και το ζυμώνετε καλά.
Κρατάτε το μίγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για 2 ώρες (αν θα το κρατήσετε για περισσότερο, μη βάλετε μέσα το κρεμμύδι, το προσθέτετε αργότερα). Ύστερα, το πλάθετε σε μπιφτέκια.
Αν σας φανεί χαλαρό, τότε προσθέτετε μέσα άλλη μια κουταλιά γαλέτα.
Ψήνετε τα μπιφτέκια πάνω σε λαδωμένη σχάρα κάτω από το γκριλ του φούρνου για 20-25 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές (βάζετε ένα ταψί από κάτω για να μαζεύει τα ζουμιά).
Τα σερβίρετε με σαλάτα και πατατούλες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου