ΥΛΙΚΑ
Τι θα χρειαστούμε:
170 γρ. κουβερτούρα (70% κακό ή και περισσότερο)
3 κ.σ. δυνατό καφέ (υγρό εσπρέσσο - σκέτο χωρίς ζάχαρη)
2 αυγά, κρόκους και ασπράδια χτυπημένα χώρια
½ φλιτζάνι πηχτή κρέμα γάλακτος
1 κ. σ. λικέρ πορτοκάλι
Μερικές σταγόνες άρωμα βανίλιας ή 1 λουβί σκόνη βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πώς το φτιάχνουμε:
Χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή σε σιγανή φωτιά τη σοκολάτα μέσα στον καφέ.
Προσθέτουμε τους χτυπημένους κρόκους, ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
Βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ και μετά τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μίγμα μαζί με την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και το λικέρ.
Σερβίρουμε σε κούπες που μπορείτε να διακοσμήσουμε όπως θέλουμε
Τι θα χρειαστούμε:
170 γρ. κουβερτούρα (70% κακό ή και περισσότερο)
3 κ.σ. δυνατό καφέ (υγρό εσπρέσσο - σκέτο χωρίς ζάχαρη)
2 αυγά, κρόκους και ασπράδια χτυπημένα χώρια
½ φλιτζάνι πηχτή κρέμα γάλακτος
1 κ. σ. λικέρ πορτοκάλι
Μερικές σταγόνες άρωμα βανίλιας ή 1 λουβί σκόνη βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πώς το φτιάχνουμε:
Χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή σε σιγανή φωτιά τη σοκολάτα μέσα στον καφέ.
Προσθέτουμε τους χτυπημένους κρόκους, ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
Βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ και μετά τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μίγμα μαζί με την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και το λικέρ.
Σερβίρουμε σε κούπες που μπορείτε να διακοσμήσουμε όπως θέλουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου