ΥΛΙΚΑ
500 γρ φύλλα κρούστας
300 ml γιαούρτι
4 αυγά
200 γρ ζάχαρη
200 ml σπορέλαιο
Χυμό από 2 λεμόνια
Ξύσμα απο 1 λεμόνι
1 κουταλιά μπέικιν
Σιρόπι
250 γρ ζάχαρη
500 ml νερό
2 κουταλιές μέλι
Χυμό από 1 λεμόνι
2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε τα φύλλα για 3 ώρες να ξεραθούν.
Βάζουμε να βράσουν το νερό με την ζάχαρη.
Αφήνουμε για 5 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσουν να κοχλάζουν.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες τον χυμό λεμονιού και το μέλι.
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Ενσωματώνουμε το γιαούρτι, το μπέικιν και το ξύσμα λεμονιού.
Σπάμε τα φύλλα στο μείγμα και ανακατεύουμε.
Το απλώνουμε σε ταψί 38×32 εκατοστά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Όσο το γλυκό είναι καυτό σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
Σερβίρουμε μετά από 12 ώρες.
500 γρ φύλλα κρούστας
300 ml γιαούρτι
4 αυγά
200 γρ ζάχαρη
200 ml σπορέλαιο
Χυμό από 2 λεμόνια
Ξύσμα απο 1 λεμόνι
1 κουταλιά μπέικιν
Σιρόπι
250 γρ ζάχαρη
500 ml νερό
2 κουταλιές μέλι
Χυμό από 1 λεμόνι
2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε τα φύλλα για 3 ώρες να ξεραθούν.
Βάζουμε να βράσουν το νερό με την ζάχαρη.
Αφήνουμε για 5 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσουν να κοχλάζουν.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες τον χυμό λεμονιού και το μέλι.
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Ενσωματώνουμε το γιαούρτι, το μπέικιν και το ξύσμα λεμονιού.
Σπάμε τα φύλλα στο μείγμα και ανακατεύουμε.
Το απλώνουμε σε ταψί 38×32 εκατοστά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Όσο το γλυκό είναι καυτό σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
Σερβίρουμε μετά από 12 ώρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου