Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ...

ΥΛΙΚΑ


400 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. βιτάμ
5 αυγά (L)
2 λουβιά βανίλιας (εκείνα τα μικρά άσπρα φυσίγγια με το κόκκινο καπάκι)
1½ φλτζ. ζάχαρη (άσπρη κρυσταλλική)

1 φλτζ. φαρινάπ (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
1 κ.σ. μέλι
½ κ.σ. κανέλα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφήνουμε το βούτυρο έξω από το ψυγείο για να μαλακώσει.

Χτυπάμε στο μιξερ τα 5 αυγά με τη ζάχαρη και το βιτάμ μέχρι να φουσκώσουν.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο προηγούμενο μίγμα αυγά και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Κοσκινιζουμε το αλεύρι και τις βανίλιες και τα προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας με προσοχή.
Στο τέλος προσθέτουμε την κανέλα και το μέλι.

Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 30 - 40 λεπτά.


Σερβίρουμε με μία μπάλα παγωτό ανά κομμάτι και ρίχνουμε και σιρόπι σοκολάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου