Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Αχλάδια σε κόκκινο κρασί....

ΥΛΙΚΑ


5 αχλάδια καθαρισμένα κομμένα στα δύο
2 ξύλa κανέλλας
2-3 κ.σ. ζάχαρη
1 lt κόκκινο κρασί
5-6 ιλίκια (αστεροειδής γλυκάνισος)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Bράζουμε το κρασί με τα αρωματικά και τη ζάχαρη μέχρι να μείνει το μισό σε ποσότητα.
 Βράζουμε τα αχλάδια λίγα-λίγα μέχρι να μαλακώσουν.
 Βγάζουμε τα αχλάδια, σουρώνουμε το κρασί και συνεχίζουμε να το βράζουμε μέχρι να σιροπιάσει.

 Περιχύνουμε τα αχλάδια με το σιρόπι και στολίζουμε με ένα αστεράκι γλυκάνισο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου