Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Κοτόπουλο, μανιτάρια α λα κρεμ...

Υλικά:


1 στήθος κοτόπουλου
Μανιτάρια πλευρώτους όσα θέλετε
1 φλ. του ελληνικού ελαιόλαδο
1 φλ. του ελληνικού άσπρο κρασί
2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

200 ml κρέμα γάλακτος
1 ξερό κρεμμύδι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι κατά το δοκούν
Για το ρύζι:

1 φλ. αρωματικό ρύζι γιασμίν ή μπασμάτι ή ότι ρύζι θέλετε
2μιση φλ. νερό
1 κύβος κότας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε όσο λεπτές φέτες μπορούμε και τις κόβουμε κομμάτια.
 Κόβουμε τα μανιτάρια σε κομμάτια κι αφαιρούμε τα κοτσανάκια τους γιατί είναι σκληρά.
 Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι το κρεμμύδι.
 Πλένουμε το θυμάρι και κρατάμε τα φυλλαράκια του.

 Στην κατσαρόλα που θα το φτιάξουμε βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε το
κοτόπουλο το οποίο τσιγαρίζουμε και από τις δύο πλευρές για 3 λεπτά.
 Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε ακόμα 3 λεπτά.
 Προσθέτουμε τα μανιτάρια και λίγο αλάτι και τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, γύρω
στα 20 λεπτά περίπου.

 Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το θυμάρι.
 Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
 Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πάρει 2 βράσεις με τη θερμότητα που έχει ακόμα το μάτι.
 Στο μεταξύ έχουμε βάλει το νερό για το ρύζι να βράσει και ρίχνουμε μέσα το ρύζι μαζί με τον
κύβο.

 Το μαγειρεύουμε μέχρι να πιεί όλο το νερό του.
 Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν κι σερβίρουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου