ΥΛΙΚΑ
300 γρ αλεύρι
200 γρ ψιλό σιμιγδάλι
200 ml νερό
100 ml σπορέλαιο
1 ξηρή μαγιά
2 κουταλιές ζάχαρη
50 ml γάλα
Λίγο αλάτι
Φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη σε λίγο χλιαρό νερό.
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να φουσκώσει.
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και το σπορέλαιο.
Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε την μαγιά, το υπόλοιπο νερό και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 45 λεπτά.
Την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 15 μπαλάκια.
Τα πατάμε με το χέρι να ανοίξουν και τοποθετούμε στο κέντρο σπασμένη Φέτα.
Τα βάζουμε σε κουπ πατ ή τσέρκι 10 εκατοστών και τα πατάμε ελαφρώς με κουπ πατ ή τσέρκι 7 εκατοστών.
Χαράζουμε και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
300 γρ αλεύρι
200 γρ ψιλό σιμιγδάλι
200 ml νερό
100 ml σπορέλαιο
1 ξηρή μαγιά
2 κουταλιές ζάχαρη
50 ml γάλα
Λίγο αλάτι
Φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη σε λίγο χλιαρό νερό.
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να φουσκώσει.
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και το σπορέλαιο.
Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε την μαγιά, το υπόλοιπο νερό και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 45 λεπτά.
Την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 15 μπαλάκια.
Τα πατάμε με το χέρι να ανοίξουν και τοποθετούμε στο κέντρο σπασμένη Φέτα.
Τα βάζουμε σε κουπ πατ ή τσέρκι 10 εκατοστών και τα πατάμε ελαφρώς με κουπ πατ ή τσέρκι 7 εκατοστών.
Χαράζουμε και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου