Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Χοιρινό ρόστο με αβοκάντο και σόγια σος....

ΥΛΙΚΑ


600-700 γρ. χοιρινό καρέ (λούντζα),
Ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο,
4 ώριμα αβοκάντο,

100 ml (6 ½ κουταλιές) σόγια σος,
15-20 φρέσκα κρεμμυδάκια,
4 κουταλιές ξίδι ρυζιού (Rice Vinegar),
½ κουταλάκι πάστα γουασάμπι (Wasabi).

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Αλείφετε το κρέας με λίγο λάδι και το αλατοπιπερώνετε. Το βάζετε σε ένα ταψί και το ψήνετε για 1 περίπου ώρα, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί πέρα για πέρα (όταν μπήγετε το κέντρο του ένα σουβλάκι, τα υγρά που θα βγάλει πρέπει να είναι διάφανα, όχι ροζ).
Στο μεταξύ, ξεφλουδίζετε τα αβοκάντο και το λιώνετε καλά με πιρούνι, προσθέτοντας μέσα τη σόγια σος, μέχρι να γίνει ένα λείος πουρές.  Τον κρατάτε σκεπασμένο στην άκρη.

Διαλύετε την πάστα γουασάμπι στη στο ξίδι ρυζιού. Ζεσταίνετε 2 κουταλιές λάδι σε ένα τηγάνι και μαραίνετε μέσα τα ομοιόμορφα κομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, γυρίζοντάς τα μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Τα σβήνετε με το ξίδι ρυζιού με γουασάμπι και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.Σερβίρετε τα κρεμμυδάκια με την σάλτσα τους στη βάση της πιατέλας, βάζετε από πάνω το κρέας και το συνοδεύετε με τον πουρέ των αβοκάντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου