Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Γλυκό ψυγείου με βάφλες και κεράσι...

ΥΛΙΚΑ


16 βάφλες
 400 ml κρέμα γάλακτος
 200 γρ γιαούρτι
 200 γρ τυρί κρέμα
 400 γρ πραλίνα φουντουκιού
 500 γρ κεράσια

 100 γρ ζάχαρη
 300 ml νερό
 2 κουταλιές νισεστέ
&n
bsp;2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αναμειγνύουμε το νερό με το νισεστέ.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα κεράσια (χωρίς κουκούτσια) μαζί με την ζάχαρη και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε το νισεστέ και ανακατεύουμε μέχρι που να πήξουν.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.

Βάζουμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε να δουλεύουμε.
Απλώνουμε πραλίνα στις βάφλες και κάνουμε μία στρώση σε ταψί 30χ22 εκατοστά
Βάζουμε την μισή κρέμα, τα μισά κρύα κεράσια και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία ακόμα μία φορά.
Διατηρούμε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου