ΥΛΙΚΑ
2 φλιτζάνια γάλα
4 κουταλιές της σούπας άμυλο αραβοσίτου
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας ροδόνερο
1 κουταλιά της σούπας εσάνς πικραμύγδαλο ή λικέρ amaretto
¾ φλιτζάνι ωμά φιστίκια Αίγινας, ψιλοκομμένα
¾ φλιτζάνι σπόρους ροδιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μέτρια κατσαρόλα, αδειάζουμε το γάλα και προσθέτουμε το άμυλο αραβοσίτου, τη ζάχαρη και το ροδόνερο. Ανακατεύουμε μέχρι το άμυλο καλαμποκιού και η ζάχαρη να διαλυθεί πλήρως.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Σβήστε την φωτιά και ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει παχύ και κρεμώδες.
Αφήστε το να κρυώσει ελαφρά.
Διαλέξτε 6 όμορφα και ψηλά μπολ. Σε κάθε μπολ προσθέστε στο κάτω μέρος ένα στρώμα από τεμαχισμένα φιστίκια και ρόδια.
Με ένα κουτάλι βάλτε μία στρώση από την κρέμα ροδόνερο, προσθέστε μια στρώση σπόρους ροδιού, και πάλι λίγη κρέμα και από πάνω γαρνίρεται με φιστίκια και σπόρους ροδιού.
Αν η κρέμα σας αρέσει παχύτερη, βάζουμε τα μπολ στο ψυγείο για 30-45 λεπτά.
2 φλιτζάνια γάλα
4 κουταλιές της σούπας άμυλο αραβοσίτου
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας ροδόνερο
1 κουταλιά της σούπας εσάνς πικραμύγδαλο ή λικέρ amaretto
¾ φλιτζάνι ωμά φιστίκια Αίγινας, ψιλοκομμένα
¾ φλιτζάνι σπόρους ροδιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μέτρια κατσαρόλα, αδειάζουμε το γάλα και προσθέτουμε το άμυλο αραβοσίτου, τη ζάχαρη και το ροδόνερο. Ανακατεύουμε μέχρι το άμυλο καλαμποκιού και η ζάχαρη να διαλυθεί πλήρως.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Σβήστε την φωτιά και ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει παχύ και κρεμώδες.
Αφήστε το να κρυώσει ελαφρά.
Διαλέξτε 6 όμορφα και ψηλά μπολ. Σε κάθε μπολ προσθέστε στο κάτω μέρος ένα στρώμα από τεμαχισμένα φιστίκια και ρόδια.
Με ένα κουτάλι βάλτε μία στρώση από την κρέμα ροδόνερο, προσθέστε μια στρώση σπόρους ροδιού, και πάλι λίγη κρέμα και από πάνω γαρνίρεται με φιστίκια και σπόρους ροδιού.
Αν η κρέμα σας αρέσει παχύτερη, βάζουμε τα μπολ στο ψυγείο για 30-45 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου