Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Kριθαρότο με γαρίδες....

Υλικά


1 σακουλάκι γαρίδες αποφλοιωμένες, κατεψυγμένες
1 κριθαράκι μέτριο
φρέσκιες ντομάτες
2 κύβους ψάρι
50 ml ούζο ή λευκό κρασί ξηρό
Κρεμμύδι ξερό

2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 πράσο
3 σκελίδες σκόρδο
5 φύλλα βασιλικού
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
1 φινόκιο ψιλοκομμένο

Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι κ Πιπέρι

Εκτέλεση

Κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό ξεπλένουμε τις γαρίδες μας και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το φρέσκο και το πράσο. Στην συνέχεια προσθέτουμε και το σκόρδο, μόλις σωταριστεί και αυτό βάζουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια σβήνουμε με το ούζο ή λευκό ξηρό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί καλά. Κατόπιν προσθέτουμε
τις ντομάτες καθώς και το νερό ώσπου να καλυφθεί το κριθαράκι. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τους ζωμούς ψαριού. Θέλει το φαγητό μας περίπου 15 με 18 λεπτά. Όταν πιει τα υγρά του προσθέτουμε και άλλο νερό λίγο λίγο και ανακατεύουμε συνεχώς. 5 λεπτά πριν αποσύρουμε το φαγητό μας από την εστία, ρίχνουμε τις γαρίδες μας καθώς και τον βασιλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου