- 1 κιλό μίνι ντοματίνια
- 5 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλάκια ρίγανη
- 2 κουταλάκια ζάχαρη αλάτι, πιπέρι
- 1 κούπα κασέρι η μαλακιά γραβιέρα τριμμένη (η ποικιλία)
- 1 κούπα ανθότυρο (η μισή φέτα, μισό ανθότυρο)
- 6 κουταλιές σάλτσα πέστο
- 3 μέτριες ώριμες ντομάτες σε φετάκια
- 12 φρέσκα λαζάνια 3 κουταλιές τριμμένη κεφαλογραβιέρα φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα
Οδηγίες.
Λαδώστε ένα μεγάλο πυρέξ. Κόψε στν μέση τα ντοματίνια και κράτησε 1 κούπα στην άκρη.
Ζεστάνετε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρετε τα υπόλοιπα ντοματίνια, αφού πρώτα τα ψιλοκόψετε. Καλύψτε και σιγοβράστε τα, ώσπου να μαλακώσουν, 5', να γίνουν σαν σάλτσα. Ρίξτε κι ανακατέψτε τη ρίγανη, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και κατεβάστε από τη φωτιά. Ανακατέψτε σε μπολ το κασέρι και το ανθότυρο και προσθέστε το πέστο να ενωθούν σε λείο μείγμα. Μοιράστε το μείγμα τυρί-πέστο στα λαζάνια. Καλύψτε με 2 φέτες ντομάτας, αλατίστε και τυλίξτε τα λαζάνια σε ρολό από την πλατιά πλευρά τους. Απλώστε στον πάτο του ταψιού τη μισή σάλτσα με τα ντοματίνια κι αραδιάςτε τα κανελόνια. Ρίξτε κουταλιές-κουταλιές την υπόλοιπη σάλτσα και καλύψτε με τα ντοματίνια που έχετε κρατήσει. Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε το φαγητό 25´-30´ σε φούρνο 220'C. Ξεσκεπάστε, πασπαλίστε με την κεφαλογραβιέρα και συνεχίστε το ψήσιμο , 10'. Αφήστε το φαγητό να σταθεί 10'' πριν σερβίρετε. Γαρνίρετε μα τα φύλλα βασιλικού και κόψτε το σε κομμάτι.
Best lasagna ever made, even though i cant read greek :)
ΑπάντησηΔιαγραφήπολυ νοστιμα, εγκρινω!
ΑπάντησηΔιαγραφήpolu kalo !
ΑπάντησηΔιαγραφή