Τούρτα Ριγκατόνι με Κιμά στο φούρνο
Υλικά Συνταγής
Τώρα ήρθε η ώρα να ετοιμάσουμε την τούρτα.
Υλικά Συνταγής
- 500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
- 1 συσκευασία ψιλοκομμένες ντομάτες 400 γρ
- 250 γρ πασάτα ντομάτας
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 3 κόκκους μπαχάρι
- 1 ξυλάκι κανέλας
- λίγο φρέσκο βασιλικό
- λίγη ρίγανη
- 1 πακέτο ριγκατόνι
- 200 γρ τριμμένη μοτσαρέλα
- 100 γρ τριμμένη παρμεζάνα
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- Εκτέλεση Συνταγής
Τούρτα Ριγκατόνι με Κιμά στο φούρνο
- Ξεκινάμε με την ετοιμασία του κιμά.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε τον κιμά και σε υψηλή θερμοκρασία τον σωτάρουμε καλά για 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, την πασάτα, τη δάφνη, την κανέλα και τα μπαχαρικά.
- Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για άλλα 20-30 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί ο κιμάς και να μην έχει πολλά υγρά.
- Μόλις είναι έτοιμος αφαιρούμε τα μπαχάρια, την κανέλα και την δάφνη και τον αφήνουμε να κρυώσει λίγο μέχρι να προχωρήσουμε με την υπόλοιπη συνταγή.
- Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ριγκατόνι, 3-4 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία τους και τα στραγγίζουμε.
- Τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε πάλι.
- Tip: με αυτό τον τρόπο τα ζυμαρικά θα κολλήσουν μεταξύ τους όταν ψηθούν και η "τούρτα" μας θα στέκεται όρθια.
Τώρα ήρθε η ώρα να ετοιμάσουμε την τούρτα.
- Σε ένα τσέρκι ή μια φόρμα με δαχτυλίδι 23 εκ. αρχίζουμε να τοποθετούμε όρθια τα ριγκατόνι, ξεκινώντας από τα τοιχώματα προς το κέντρο, μέχρι να γεμίσει όλη η φόρμα.
- Μετά προσθέτουμε τον κιμά από πάνω σε όλη την επιφάνεια.
- Tip: με προσοχή, πιέζουμε αρχικά με την παλάμη μας τον κιμά και στην συνέχεια με τα δάχτυλα μας για να εισχωρήσει ο κιμάς στα ριγκατόνι.
- Στο τέλος απλώνουμε από πάνω τη μοτσαρέλα και μετά ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει και να πάρει χρώμα το τυρί από πάνω.
- Πριν την σερβίρουμε την αφήνουμε για 10 λεπτά, μετά αφαιρούμε το δαχτυλίδι και κόβουμε σε κομμάτια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου