Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Συκώτι μοσχαρίσιο, ζουμερό στο φούρνο

Συκώτι μοσχαρίσιο, ζουμερό στο φούρνο


Υλικά
  • 1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 Λεμόνια
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1/2 κούπας λάδι
  • 1/2 κούπας αλεύρι

Οδηγίες

  1. Στραγγγίζω το 1 κιλό συκώτι το οποίο το αγοράζω ολόκληρο κομμάτι και το κόβω σε μερίδες παρόμοιες μες τις μερίδες μοσχαριού, το αλατοπιπερώνω και το αλευρώνω στη συνέχεια.
  2. Το σωτάρω σε καυτό λαδάκι για 2 με 3 λεπτά.
  3. Μετά από το σωτάρισμα αφαιρώ τα κομμάτια του συκωτιού και προσθέτω στο τηγάνι το κρεμμύδι το οποίο σωτάρω για 2 λεπτά και το σβήνω μετά με το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα.
  4. Προσθέτω όλα τα υλικά σε ένα ταψάκι και προσθέτω μισό ποτήρι νερό.
  5. Τα ψήνω στο γκριλ της κουζίνας στυς 200 0c για μία ώρα περίπου, αναποδογυρίζοντας τις μερίδες του συκωτιού στο μισό της ώρας για πιο ομοιόμορφο ψήσιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου