Συκώτι μοσχαρίσιο, ζουμερό στο φούρνο
Υλικά
Υλικά
- 1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 2 Λεμόνια
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 1/2 κούπας λάδι
- 1/2 κούπας αλεύρι
Οδηγίες
- Στραγγγίζω το 1 κιλό συκώτι το οποίο το αγοράζω ολόκληρο κομμάτι και το κόβω σε μερίδες παρόμοιες μες τις μερίδες μοσχαριού, το αλατοπιπερώνω και το αλευρώνω στη συνέχεια.
- Το σωτάρω σε καυτό λαδάκι για 2 με 3 λεπτά.
- Μετά από το σωτάρισμα αφαιρώ τα κομμάτια του συκωτιού και προσθέτω στο τηγάνι το κρεμμύδι το οποίο σωτάρω για 2 λεπτά και το σβήνω μετά με το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα.
- Προσθέτω όλα τα υλικά σε ένα ταψάκι και προσθέτω μισό ποτήρι νερό.
- Τα ψήνω στο γκριλ της κουζίνας στυς 200 0c για μία ώρα περίπου, αναποδογυρίζοντας τις μερίδες του συκωτιού στο μισό της ώρας για πιο ομοιόμορφο ψήσιμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου