Κανταΐφι στρωτό.
Υλικά
Κόβουμε το κανταΐφι με ένα μαχαίρι σε 6 κομμάτια περίπου ίσα και για καλύτερη γεύση το ξεμπλέκουμε ώστε να μην έχει καθόλου κόμπους. Βάζουμε το βούτυρο στην φωτιά μέχρι να γίνει παχύρρευστο, αλλά να μην κάψει.
2.Άπλωμα κανταΐφιου Ρίχνουμε καρύδια Έτοιμο για ψήσιμο
Αλείφουμε το ταψί με λιωμένο βούτυρο (χωρίς να αφήνουμε κενά) και στο υπόλοιπο βούτυρο ανακατεύουμε πολύ καλά τα 2/3 του κανταϊφιού. Στρώνουμε ένα μέρος του βουτυρωμένου κανταϊφιού στο ταψί και συνεχίζουμε με το αβουτύρωτο. Πιέζουμε αρκετά και μέχρι να στρώσει καλά και από πάνω ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια (ή μίγμα). Τέλος καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με το υπόλοιπο βουτυρωμένο κανταΐφι.
3.Σκέπασμα με αλουμινόχαρτο. Ψημένο
Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο 160 βαθμών για 20' περίπου. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για άλλα 10 - 15' περίπου για να ροδίσει και προσέχοντας να μην μας καεί.
4.Σιρόπι
Σε μιά κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από το μέλι) και τα βράζουμε για 4 με 5' περίπου. Αποσύρουμε το μείγμα από την φωτιά και μόλις πέσει η θερμοκρασία του ρίχνουμε το μέλι και το ανακατεύουμε.
5.Σιρόπι Σιρόπιασμα Κανταΐφι
Σιροπιάζουμε με το ζεστό αλλά όχι καυτό σιρόπι, το χλιαρό προς κρύο κανταΐφι, για να μην μας λασπώσει. Το αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με το τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Υλικά
- 1 κιλό Φύλλο κανταΐφι
- 300 γρ. βούτυρο (φρέσκο)
- 400 γρ. Ψιλοκομμένα καρύδια (ή φυστίκια Αιγίνης, ή Αμύγδαλα, ή μίγμα αυτών)
- 100 γρ. Φιστίκια Αιγίνης (τριμμένα για την διακόσμηση)
- Σιρόπι
- 1 κιλό Νερό
- 1.250 γρ. Ζάχαρι
- 250 γρ. Μέλι
- λίγο ξύσμα λεμονιού
- 1/2 κλωναράκι βανίλια (σχισμένο)
Εκτέλεση
- Κανταΐφι κομμένο Ξεμπλέκουμε το κανταΐφι Λιωμένο βούτηρο
Κόβουμε το κανταΐφι με ένα μαχαίρι σε 6 κομμάτια περίπου ίσα και για καλύτερη γεύση το ξεμπλέκουμε ώστε να μην έχει καθόλου κόμπους. Βάζουμε το βούτυρο στην φωτιά μέχρι να γίνει παχύρρευστο, αλλά να μην κάψει.
2.Άπλωμα κανταΐφιου Ρίχνουμε καρύδια Έτοιμο για ψήσιμο
Αλείφουμε το ταψί με λιωμένο βούτυρο (χωρίς να αφήνουμε κενά) και στο υπόλοιπο βούτυρο ανακατεύουμε πολύ καλά τα 2/3 του κανταϊφιού. Στρώνουμε ένα μέρος του βουτυρωμένου κανταϊφιού στο ταψί και συνεχίζουμε με το αβουτύρωτο. Πιέζουμε αρκετά και μέχρι να στρώσει καλά και από πάνω ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια (ή μίγμα). Τέλος καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με το υπόλοιπο βουτυρωμένο κανταΐφι.
3.Σκέπασμα με αλουμινόχαρτο. Ψημένο
Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο 160 βαθμών για 20' περίπου. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για άλλα 10 - 15' περίπου για να ροδίσει και προσέχοντας να μην μας καεί.
4.Σιρόπι
Σε μιά κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από το μέλι) και τα βράζουμε για 4 με 5' περίπου. Αποσύρουμε το μείγμα από την φωτιά και μόλις πέσει η θερμοκρασία του ρίχνουμε το μέλι και το ανακατεύουμε.
5.Σιρόπι Σιρόπιασμα Κανταΐφι
Σιροπιάζουμε με το ζεστό αλλά όχι καυτό σιρόπι, το χλιαρό προς κρύο κανταΐφι, για να μην μας λασπώσει. Το αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με το τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου