Συνταγή για γεμιστά με ρύζι (σπιτική!)
Υλικά:
Εκτέλεση:
Υλικά:
- Πιπεριές
- Ντομάτες
- Ρύζι
- Μαϊντανό
- Κρεμμύδι
- Λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Εκτέλεση:
- Κόβουμε το πάνω μέρος από τις ντομάτες και τις πιπεριές, και «αδειάζουμε» το εσωτερικό τους με ένα κουτάλι.
- Τρίβουμε το «εσωτερικό» από τις ντομάτες στον τρίφτη.
- Πλένουμε το ρύζι και τον μαϊντανό.
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα («ξανθύνει»), μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και ανακατεύουμε.
- Μόλις αρχίσει να βράζει η ντομάτα, ρίχνουμε τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, το ρύζι (υπολογίζουμε περίπου 2 κουτάλια ρύζι ανά γεμιστό ανάλογα με το μέγεθος τους).
- Ανακατεύουμε συνεχώς το μίγμα που βράζει για να μην μας «κολλήσει».
- Μόλις τελειώσει («σωθεί») το ζουμί και «δέσει» το μίγμα, γεμίζουμε τα γεμιστά μας με το μίγμα.
- Αφού βάλουμε το μίγμα μας, βάζουμε λίγο λάδι και αλάτι στο κάθε γεμιστό ξεχωριστά.
- Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό στο ταψί μας, και τα βάζουμε για ψήσιμο στους 180 βαθμούς. Μόλις πάρουν χρώμα, γυρίζουμε ανάποδα ΜΟΝΟ τις πιπεριές (όχι τις ντομάτες).
- Μόλις τα γεμιστά μας πάρουνε αρκετό χρώμα, γυρίζουμε ΜΟΝΟ τις πιπεριές (όχι τις ντομάτες), για να ψηθούν και από κάτω.
- Προσθέτουμε και λίγο νερό εάν δούμε ότι έχει τελειώσει.
Τα σπιτικά γεμιστά σας είναι έτοιμα!
Απολαύστε τα και στείλτε μας τις απόψεις σας! 🙂
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου